![]() |
Kraina Pana Ch±dy
A może ziemia ojczysta naszej Królowej-Babuni. J A P A N.
Był kto¶ ? Bo czytam, że niektórzy na Magadan dojeżdżaj± i z powrotem, a to rzut beretem. Najlepiej chyba moto zapakować na statek, co japońskie autka wozi do Europy, by pustych przebiegów nie miał :D, a samemu z Frankfurtu samolotem. No, co różne extrema się widzi ;) |
albo kupić na japańskim allegro afryke 400 i ni± wrócić :D
to by był rarytas !! :D:Thumbs_Up: |
Cytat:
|
No je¶li była na rynek japoński to musi być, Trampki 400 sa bo sam widziałem
|
Znam dwóch serbów co zrobili tak± wycieczkę przez Syberię i do Japana jakim¶ statkiem.
Jaki¶ kociokwik z papierami oczywi¶cie na maszyny, no i wizy ale jak im się udało znaczy się można. |
Ja gdzies juz wspominalem,ze mam taka wyprawe w planie.Mozna by sie skrzyknac i moze cos przygotowac:Sarcastic:
|
oj, oj by się działo
|
Ale to musi być koszt. Bilet do Japanu pewnie koło 5 kafli w dwie strony, a gdzie tu transport motura. Lepiej by chyba wyszło sam lot tam i wypożyczka czego¶ na miejscu?
|
Ja jade ale w 2012 jak polibude w końcu skończe :D ale w drug± strone... no i sam :D
|
Ponieważ nie lubię jak mam blisko :lol8:
też zrobiłam przymiarkę do kraju Pana Ch±dy, ale okazało sie, że: " Wydane w Polsce międzynarodowe prawo jazdy nie jest uznawane przez władze japońskie. Aby ubiegać się o japońskie prawo jazdy, należy złożyć w centrum prawa jazdy legitymację Allien Card wydawan± obcokrajowcom zamieszkałym i pracuj±cym na terenie Japonii (maj±cym stałe miejsce zameldowania), kserokopię paszportu, tłumaczenie polskiego prawa jazdy na język japoński, wykonać badania okulistyczne oraz wnie¶ć stosown± opłatę. Procedura ta uniemożliwia wypożyczenie i prowadzenie pojazdu podczas krótkiego pobytu turystycznego w tym kraju" :mur: ....macie jakie¶ info czy jest to do obej¶cia? A tak poza tym to strrrraszny kraj......:haha2::haha2::haha2: http://www.mojajaponia.pl/samwidzialemtoalety.html |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:31. |