![]() |
POMOCY !!! cieknące hamulce
Po rozebraniu hamulców i złożeniu okazało się, że jeden cieknie, nie pozostało więc nic innego jak zamówić nowe gumki. Po założeniu nowego, zastosowaniu smaru, znów jest mokro :( kur... wa co zrobić dalej ? HELP bo wyjechać chciałem....
|
skąd cieknie?
Jeśli spod tłoczków to możliwe że masz je do wymiany(wżery). Wtedy wymiana samych uszczelek może niewiele dać. Jeśli w okolicach przewodu: podkładki dałeś? Nie ma innych miejsc z których może być wyciek. |
gumka sie mogla podwinac, calkiem ciezko jest poprawnie wlozyc na miejsce tloczek :(
|
Cytat:
praktycznie pod siłą grawitacji wpada o ile oczywiście nic nie zostało mechanicznie popsute. |
Może zacząć wchodzić lekko po skosie i wtedy wchodzi ciężko.
Wyciek ciężko mi zdiagnozować bo nigdy nie miałem problemów z zaciskami. Myślę, że jedyne co mądrgeo moge doradzić to faktycznie sprawdzić czy uszczelka się podwinęła. Bo jestem pewien, że skoro rozkładałeś i składałeś to wiesz, że nie ma wżerów, zaschniętego błota, które kaleczy uszczelki i nie wyciągałeś tłoczków kluczem francuskim kalecząc ich ścianki. |
Cytat:
|
Cytat:
|
A poważnie to jak piszą poprzednicy
1. wżery na tłoczkach 2. nacięta uszczelka przy siłowym upychaniu tłoczka na sucho 3. Jakis brudek pomiedzy powierzchnią uszczelki i korusu zacisku. w okolicy tloczka nie ma wiecej mozliwosci wydostawania się płynu. 4 niedokrecony wystarczająco mocno przewód hamulcowy. 5 niedokręcony odpowietrznik bądz skorodowana powierzchnia stożka na odpowietrzniku lub wżer na powierzchni stożka w zacisku. |
Ha. O odpowietrzniku zapomniałem.
|
Dzieju pomógł telefonicznie :) założyłem źle gumki, poprawiłem i wsio w porządku :) Tłoczki po nasmarowaniu smarem wchodzą jednym palcem....
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 17:54. |