![]() |
czy te zębatki już trzeba zmieniać??
jak w tytule bo nie wiem czy je zmieniać czy śmigać dalej na nich..w sumie to jeszcze chyba dadzą rade ..
http://img227.imageshack.us/img227/4969/1008909.th.jpg Uploaded with ImageShack.us |
No ja bym powoli zaczął myśleć o wymianie zdawczej najpóźniej za jakieś 15000km. Tył pohula jeszcze długo. Na bank ze trzy łańcuchy po 60zł na niej wykończysz. :Thumbs_Up:
|
myślę ,że może odwrócę tylną w drugą stronę i będzie git..od czasu do czasu łańcuch jednak słychać i lubi przeskoczyć na nierównościach..
|
Eeeee...Ostach, nie pomyliło Ci się przypadkiem i nie położyłeś do zdjęcia piły tarczowej? :haha2:
|
Z takiej eksploatacji biorą się problemy wałka zdawczego
Tak trzymaj :Thumbs_Up:. Dasz zarobić innym :haha2: Wszak powiedzenie - oszczędzają bogaci ma tu inne znaczenie |
Mała zębatka jest już nieźle szczerbata..A ja myślałem,że miałem zużytą.Dużą do "trajzegi" można montować spokojnie. Tylko odpowiednią stroną tak,żeby drewno chwytała.Trzeba by tylko troszkę ząbki na boki powyginać i by brała jeszcze długo.:vis:
|
I te zebatki i pewnie lancuch od nich do straszenia dzieci sie nadaje!
|
Wałek wraz z silnikiem pochłaniającym hektolitry oleju już wymieniony na nowy. Idzie nowy zestaw napędowy. Oby Ostach nie zajeździł tak kolejnego:cold:
|
Nie no kawał długiego życia jeszcze przed nimi.... - Po wizycie w hucie...
Chłopie to już dawno powinno być na złomie... |
śliczne te zębatki :hehehe: jeszcze takich na oczy nie widziałem:D do muzeum je trzeba oddać :D
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 08:28. |