![]() |
Nieszczelna pompa paliwa
Powitawszy,
problem taki nastał, że podczas tankowania stanąłem w kałuży paliwa. Oględziny pokazały, że paliwo leje się z pompy. Jakąś fotę znalazłem: http://ktm-boy.smugmug.com/photos/88955042-M.jpg paliwo wycieka z miejsca gdzie łączą się dwie części zaciskami. Szperałem szperałem ale nic na ten temat nie znalazłem więc wnioskuję, że często się to nie zdarza. Pytanie czy coś w środku walnęło... czy to zwykła nieszczelność... jak to ew. sprawnie naprawić? oczywiście z góry ukłony do ziemi samej za wszelką pomoc w temacie. pozdr Marcin |
Prawdopodobnie pękła membrana , pompa jest raczej szrot.
Chyba że to nieszczelność ale i tak bym szukał 2 pompy.Lepiej wydać parę złotych niż stanąć w płomieniach podczas jazdy. |
1 Załącznik(ów)
Mistrzu R2D2 , polemizował bym z tobą ale i taka możliwość istnieje. Ja raczej bardziej zdecydowanie stawiam porostu na jej zwyczajne rozszczelnienie w tym miejscu. Spotkało mnie to jakieś 2 lata temu , po prostu zaczęła cieknąć. Wystarczy obficie Poksipolu. Silikony nie pomagają bo sie rozpuszają od etyliny. Działała jeszcze tak z 6 miesięcy zanim wymieniłem na znienawidzoną Mikuni.Załącznik 13554
|
Hero , jak by nie patrzeć ratunek poxipolowy czy inny podobny jest dobry na dojechanie do domu z drogi.
Howx , rozbierz pompę i sprawdź skąd cieknie, ale taka dolegliwość to raczej wskazówka do szukania innej bo reperacje mogą cię niechcący spalić gdyby mieć mało szczęścia. No chyba że to drobiazg do usunięcia. |
Dzieki Wam szanowni.
Ryzyka mam dość. 10 km od stacji zrobiłem z łańcuchem ociekającym bajurą, nie chcę więcej. Chyba faktycznie zacznę poszukiwać alternatywy... może pompa facet, jeśli naprawić bez ryzyka się nie da. |
fa-cet fa-cet :Thumbs_Up:
|
gdybyś chciał to mam membrane pompy (za dobre piwo oddam)...ale fakt faktem ze troche przy tym roboty...Mikuni daje rade:) jeżeli nie chce ci się bawić to chętnie rozbiorę pompę i zobaczę co w niej pierdyknęło:)
|
Jak to zostalo juz tutaj niejednokrotnie powiedziane, Srikuni daje rade...do czasu.
Jako backup sprawuje sie natomiast bardzo dobrze :D |
Cytat:
|
A ktory z drogich przedmowcow uzywa faceta, znaczy sie pompy bo jedna zamowilem jaka ta nastepna i sam nie wiem, czy bedzie super czy tylko ok?
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:42. |