![]() |
JT czy SUNSTAR- podobieństwa i różnice, co wybrać?
Przymierzam się do zmiany napędu w XL 600V, ale nie bardzo wiem co wybrać. Zestawy napędowe oferowane są z zębatkami JT lub Sunstar. Jest zauważalna różnica w cenie. Jakie macie doświadczenia z jedną lub drugą firmą? Co warto wybrać, a czego nie?
|
sunstar ładniej obrobione i seryjnie wsadzane do wielu maszyn. Ponieważ łańcuch zazwyczaj przewyższa trwałeością zębatki wybrał bym sunstar
|
Zestaw napędowy DID525 VX 118L + SUNF407-15 + SUNR1-4598-47
Co powiecie o takim zestawie? co to za łańcuch? dobre to to? :D |
x-ringowe didy to najwyższa półka, wyżej to już tylko możesz tylko tzw złotego założyć , wejdż na strone motorlandu (bezpośredni importer did-a) i poczytaj folderek o łańcuchach
|
Cytat:
|
Cytat:
Dodatkowo jeździłem na róznych zębatkach ale tylko sunstar zostawił ślad na grzbietach wypustów wałka - nic to groźnego ale jednak. Ja teram mam JT - zobaczymy jak to wyjdzie |
łańcuch Sunstar,ale zębatka tylko oryginał !!! co by wałek miał komfort na długo,a właściciel spokojna głowę.
|
Ja zalozylem DIDa Gold i zebatke JT.
Tez ciasniutko wlazla;) |
jesli komus zalezy na dlugowiecznosci lancucha to dokladajcie 5 dych i brac vm2 Did a nie gowno w postaci VX co sprzedawcy wciskaja w cenie VM przymajmniej VX najslabszy tyle ze na x ringach pozniej VM i VM2
|
Co do zębatek.
Trampek, nie cierpi tak bardzo na ten problem jak AT. Mój ma najechane 280 tyś, silnik już ledwo żyje pali ponad 2 l oleju na tysiąc, a wałek w stanie idealnym :) Ja używam i montuję swoim klientom od ładnych kilku lat JT i nigdy nie miałem z nimi problemu. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 23:14. |