Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Układ elektryczny i zapłonowy (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=10)
-   -   Regler-regulator.duze ladowanie (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=7333)

kuras 04.09.2010 17:46

Regler-regulator.duze ladowanie

witam mam taki problem chodzi o ladowanie na wolnych obrotach jest chyba ok 14-14,5 ale przy 4000obr/min jest 15-15,5 a juz przy 5500obr/min jest 18V.czy to wina regulatora?:confused:
AT rd 04 PRZEBIEG ORG! 50000 km prosto od niemca aku chyba stare ale dziala poprawnie.prosze o pomoc.dzieki:bow:

Dubel 04.09.2010 18:59

Cytat:

Napisał kuras (Post 130597)
witam mam taki problem chodzi o ladowanie na wolnych obrotach jest chyba ok 14-14,5 ale przy 4000obr/min jest 15-15,5 a juz przy 5500obr/min jest 18V.czy to wina regulatora?:confused:
AT rd 04 PRZEBIEG ORG! 50000 km prosto od niemca aku chyba stare ale dziala poprawnie.prosze o pomoc.dzieki:bow:

Witam
Na sto procent jest to wina regulatora :)
Załóż nufke i będzie git.
Pozdro

kuras 05.09.2010 01:57

Cytat:

Napisał dubel (Post 130607)
Witam
Na sto procent jest to wina regulatora :)
Załóż nufke i będzie git.
Pozdro

dzieki bardzo dubel , a moze jakas podpowiedz gdzie i jaki kupic najlepiej.

RAFWRO 05.09.2010 17:56

Przy okazji bym zerknął na styki i sam akumulator.
Pewnie masz w swojej afryce dodatkowy czarny przewód - zobaczy czy jest podłączony.
dużo było o reglerach w wątku "elektryka" Może podłącz inne aku i sprawdź napięcie, zanim wydasz na regler.

kuras 05.09.2010 22:58

Cytat:

Napisał RAFWRO (Post 130683)
Pewnie masz w swojej afryce dodatkowy czarny przewód - zobaczy czy jest podłączony.
dużo było o reglerach w wątku "elektryka" Może podłącz inne aku i sprawdź napięcie, zanim wydasz na regler.

aku sprawdzalem i zakladalem inny od innego moto jest to samo,wszyskie podlaczenia od regulatora sa ok.tylko milem lekko zgrzane 2 przewody te przy przekazniku od rozrusznika-chyba dobrze pisze ten kolo aku,chodzi dokladnie o te 2 od bezpiecznika 30A i lekko zgrzana jedna wsowka od bezpiecznika.
co o tym myslicie.to regulator ??????

Dubel 05.09.2010 23:03

Cytat:

Napisał kuras (Post 130720)
aku sprawdzalem i zakladalem inny od innego moto jest to samo,wszyskie podlaczenia od regulatora sa ok.tylko milem lekko zgrzane 2 przewody te przy przekazniku od rozrusznika-chyba dobrze pisze ten kolo aku,chodzi dokladnie o te 2 od bezpiecznika 30A i lekko zdrzana jedna wsówka od bezpiecznika.

To dość typowe, było na forum sporo pisane o tym. Gdzie kupić?? Ja kupiłem z alledrogo ale teraz tez są forumowe.Przydało by Ci się skorzystać trochę z opcji szukaj:)(trzecia od prawej na niebieskim pasku)
Naprawdę na temat regulatorów jest tu chyba wszystko
Pozdro

kuras 06.09.2010 00:41

Cytat:

Napisał dubel (Post 130723)
To dość typowe, było na forum sporo pisane o tym. Gdzie kupić?? Ja kupiłem z alledrogo ale teraz tez są forumowe.Przydało by Ci się skorzystać trochę z opcji szukaj:)(trzecia od prawej na niebieskim pasku)
Naprawdę na temat regulatorów jest tu chyba wszystko
Pozdro

juz przestudiowalem i wlasnie niewiem czy kupic na alledrogo czy te forumowe a moze jakis od nowszego japonczyka. czy ktos moze poradzic ktory najlepszy.

kuras 06.09.2010 00:56

Cytat:

Napisał RAFWRO (Post 130683)

mam 2 czerwone,2 zielone ,1 czarny one sa podpiete do okraglej kostki,aq ten 1 czarny ma byc gdzies indziej podpiety???

podos 06.09.2010 09:45

Cytat:

Napisał kuras (Post 130759)
juz przestudiowalem i wlasnie niewiem czy kupic na alledrogo czy te forumowe a moze jakis od nowszego japonczyka. czy ktos moze poradzic ktory najlepszy.

baaa żebyśmy to wiedzieli...

kotwas 06.09.2010 15:04

czarny podepnij do plusa aku. będzie śmigać. ja na wszelki wszystko polutowałem żeby nie było problemów z zaśniedzeniem (wywaliłem oryginalne kostki). Oczywiście czyszczenie styków przy aku też nie zaszkodzi :Thumbs_Up:

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:25.