![]() |
Hamuję przodem i stop się nie świeci. Dlaczego??
Mam taki problem, że jak hamuję przednim hamulcem to stop mi nie świeci, jak hamuję tyłem to jest ok.
Poradźcie mi gdzie mam szukać usterki? |
w mikro pstryczku przykreconym do ręcznej pompy hamulcowej
|
Tak jak napisał podos, wyłącznik przy pompie padł na 90%. W larssonie kosztuje całe 25zł, wymiana w 2 minuty.
|
może być jeszcze trywialniej - odłączone bądź zaśniedziałe styki przy wzmiankowanej pompie :(
|
Cytat:
Przełącznik powinien "klikać" przy wciskaniu klamki to już świadczy o jego połowicznym działaniu. |
Miałem to samo dwa tygodnie temu, na szczęscie wystarczyło wyczyszczenie styków:)
|
a ja na szybko wczoraj kolesiowi w shadowce robilem ten pstryczek. Przed prxzegladem wsio ok ale stopu z klamki nie bylo to diagnosta powiedzial ze bez tego nie puiscie. 10 minut pracy nad pstryczkiem i juz dziala. Mozliwe ze poprostu styk sie obsunął z "zawiasiku" rozebrac zlozyc i bedzie cacy :)
|
czasami te rzeczy po prostu nie łączą, chcą by im poświecono nieco uwagi, tak jak mówisz rozebrać, przeczyścić przetrzeć popsikać i jest jak nowe, czasem dostaje się tam woda i ona wszystko załatwia, polecam nie myć karcherem tych okolic.
pozdrawiam |
Dzięki bracia.
Dzisiaj oblukam to ustrojstwo. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:27. |