![]() |
łancuszki rozrzadu?
Hellou ;-)
Pytanie do szpeców - ile w.g Was powinna kosztować robocizna podczas wymiany łańcuszków /rd03/? ;-) Chyba zaczynam sie do tego tematu ustawiać na skutek slyszanych odglosów ;-) A moze ktoś z Was to robił - ostra to walka ? W zaprzyjazionym serwisie zabili mnie ceną... pozdrówka S |
1 dniówka mechanika 200 max 300 zeta
|
pytanie gdzie, w autoryzowanym serwisie w Wawie godzina potrafi kosztować między 200 a 300 :)
|
Ale do tego chyba trzeba silnik wywalić - mi kumpel mechanik mówił że wymiana w granicach 500 zł
|
mnie w nieuatoryzowanym...powiedzieli 400
chcialem sie dowiedziec czy to zabójstwo czy nie.. cos slysze jak dodaje mocniej gazu itd....jak to jednoznacznie zdetektowac ? |
Stetoskopem jeśli masz praktykę w osłuchiwaniu silników.
To coś takiego jak ma lekarz tylko z taką specjalną końcówką |
Mi mój mechanik powiedział że robocizna plus klamoty-500 zł
|
raczej praktyki nie mam ;-) musze sie wiez zdac na lokalnych chlopakow...
500calosc ? hmmm z tego co wiem to lancuszki tez troszke kosztuja - orientuje sie ktos ile ? |
Sewo, łańcuchy rozrządu w AT mają takie warunki pracy że nie mają o co obcierac. od wałka do wału mają plastikową szyne, jak sie skończy napinacz (200 000km) to po kolejnym 100 000km moga tylko zacząc obierac o siebie. ten idący w góre o ten idący w dół. prędzej moze obcierac jakis łańcuch od olejowej pumpy. nie daj sie naciagac na zbedne koszty. pozdrav
|
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:17. |