![]() |
Kajakiem do raju - Baleary 2010
27 Załącznik(ów)
Po dramatycznych wydarzeniach zeszłej jesieni, które nieliczni może jeszcze pamiętają czyli jak zajebali mi Afrykę (http://www.youtube.com/watch?v=MzJ3Hl7PzOE) postanowiłem zmienić środek transportu na nieco mniej chodliwy pozostając jednak w szeroko pojętym kręgu Adwenczer.
Mój wybór padł mianowicie na kajak pompowany rejli - do nabycia w sieci sklepów sportowych na D. za niecałe 1400PLN. Załącznik 15110 Po kilku próbach na polskich akwenach w tym spływie odcinkami Wisły, przyszła kolej na Baleary nie bez namowy jakże mi drogiej konkubiny - Urszuli. Tu trzeba podkreślić jedną z licznych zalet tej jednostki pływającej, a mianowicie to, że mieści się do wygodnej w transporcie torby. Jedyny problem mogą stanowić wiosła, które czasem trzeba nadać jako bagaż nadwymiarowy. http://lh3.ggpht.com/_zTJ-2r-1KPc/Sj...Geneva0667.JPG Załącznik 15112 Plan na Balerary był taki aby dopłynąć kajakiem z Ibizy na Farmenterę, gdyż bilet na prom morski opiewa na kwotę około 25EUR na tej trasie. Załącznik 15111 z lewej zeszłoroczny track do Maroka Wstępne przymiarki zakładały przepłynięcie tego dystansu (około 10 mil morskich) w jeden dzień, jednak okoliczności to zweryfikowały. Załącznik 15122 Załącznik 15123 Już pierwszego dnia na skutek sporej fali ujawniła się u mnie choroba morska, w związku z czym próbowaliśmy trzymać się brzegu. Brzeg nie raz okazał się stromy i skalisty, rozbijały się o niego białe bałwany fal więc jednak lepiej było się trzymać od niego z daleka. Załącznik 15115 Załącznik 15116 Załącznik 15117 Szczęśliwie jednak udało nam się przed zmierzchem i przed pełnym zanurzeniem dopłynąć do bardzo przyjemnej plaży. Wylaliśmy trzy wiadra wody z kajaka i znaleźliśmy legowisko na noc w pobliskich krzakach. Tu ujawniła się kolejna zaleta kajaka. Po spuszczeniu połowy powietrza można z niego korzystać prawie jak z materaca. |
Pomysł odjechany i szalony, ale tylko jedno zdjęcie szczególnie przyciągnęło mą uwagę.:drif::Thumbs_Up::Thumbs_Up::Thumbs_Up:Dawaj dalej.
|
Ciężko robić zdjęcia jak Cię fala i krew zalewa. A teraz dodatkowo mnie zalewa bo coś się te zdjęcia krzaczą.
|
Nie trafiłeś z tym paskiem cenzury:)
Za pomysł daję 10pkt:Thumbs_Up: |
No klasa :Thumbs_Up::Thumbs_Up::Thumbs_Up: :D:D:D:D
|
Sprzęt zacny (piszę oczywiście o biuście a nie kajaku:)), piękne okoliczności przyrody. Tylko pozazdrościć.
|
ta... teraz to wszyscy będą pamiętali kajak i te, no... baleary...
:drif: matjas |
spokojnie, to dopiero początek
|
No bedzie rekord frekwencji w tym watku. Koledzy zamiast się włóczyć po sex stronach siedzą tu i komentują.
Stwierdzam, ze chyba mialem dobry pomysl kiedys dopuszczajac tu relacje niemotocyklowe ;) Tylko zeby nam moderatorka tutaj niczego nie powycinala, bo o Lewara to spokojny jestem... |
Relacja roku będzie.
PS: ale mam nadzieję, że Podos skończy :). |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:28. |