![]() |
Pali na 1 gar (wolne obroty)
Panowie mam zagadkę (jeszcze jej nie rozwiązałem).
Moja AT na wolnych obrotach pali na jeden gar. Później tj. gdzieś koło 1500 - 1700 zaczyna drugi się odzywać. Dodam że jest świeżo po synchronizacji. Kolesie od synchro poradzili mi z powodu przelotowego tłumika (strzały dosyć częste) żebym podregulował powietrze w gaźnikach gdyż mam niby seryjne ustawienia i mieszanka zbyt bogata. Co Wy na to? |
Wygląda na brak mieszanki na wolnych obrotach. Lewe powietrze? Źle pozakładane gaźniki na krućce prowadzące do głowicy?
Samo synchro czy było też czyszczenie? |
Moja paliła na początku ssania na jeden i później aż dopiero gdy się rozgrzała to palila na dwa. Wymeniłem swiece i synchrnizacja gaźników z czyszczniem oraz filtr powietrza. Teraz pali dobrze na dwa gary lecz w drodze do Bialej też czasami strzelala i pogodziłem się z tym ten typ ta ma . Nic wiecej nie krece i nie wymieniam chyba że stanie w drodze do Samarquandy.:):Thumbs_Up::at:
|
Z tego co kojarzę, dobrze ustawiony silnik nie ma prawa strzelać po odpuszczeniu gazu..:)
Na moje oko składy posrane. Zobacz po kolorach świec. |
Ha. Wiem. Luźna lub wykręcona jedna śrubka w kanale dolotowym, ta zaślepiająca otwór do podłączania wakuometrów.
Miałem to dwa lata temu. Znajomy mi robił synchro. To ostatni raz był jak oddałem motocykl do serwisu. |
Cytat:
Jeśli już to obstawiam luźną. Na wykręconej raczej by wcale nie gadał.. |
Mi się wykręciła za Piotrkowem Trybunalskim, w Budapeszcie strzelanie mi się zaczęło nawet podobać a brak śrubki zauważyłem chwilę przed rzuceniem się do ściągania gaźników już w domu.
Drugi garek się odzywał jakoś powyżej 2000rpm i potem silnik ciągnął aż do prędkości maksymalnej. No ale spalanie jej spadło bez tej śrubki. 5,5/100 mi paliła ;). |
Może być jeszcze zapchana dysza od wolnych obrotów. A i wątek o składzie mieszanki też był ;)
|
To jeszcze radzę sprawdzić linki od ssania, czy czasem nie są zapieczone. Na zamknięciu sezonu Mrówa tak miał. Chłopaki rozebrali cały gaźnik, a wystarczyło linki WD popsikać ;)
|
A ja radzę zmienić mechanika to z pewnością rozwiąże problem.
Raz dałem trampka do czyszczenia i synchronizacji i tak popier...że nawet wolnych nie trzymał mechanik (pseudo )poradził mi żeby kupić kominki ,a najlepiej inny gaźnik bo twierdził ze tego nie da się ustawić! Wizyta u innego mechanika załatwiła problem .Ponoć nawet dysze były zamienione.:Sarcastic: |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:20. |