![]() |
Zimowanie motocykla
Jak wyżej. Czytelnie będzie w punktach
Thanks 1.Na zimę pełny bak 2. |
2. Nie ma "przepalania".
3. Przed zagarażowaniem pasuje ładnie wymyć i wypolerować. Na zime przykryć elegancko i nic nie ruszać do przyszłego sezonu. Tyle wiem. |
tak mi się wydaje że jeszcze:
4.wyciąg bateryje 5. postaw na podnośniku co by odpoczęło zawieszenie 6. upuść lekko powietrza co by guma też odpoczęła 7. sprzęgło na sznurek do rączki co by tarcze się nie spiekły ;) |
1.Na zimę pełny bak
2. Nie ma "przepalania". 3. Przed zagarażowaniem pasuje ładnie wymyć i wypolerować. Na zime przykryć elegancko i nic nie ruszać do przyszłego sezonu. 4.wyciąg bateryje 5. postaw na podnośniku co by odpoczęło zawieszenie 6. upuść lekko powietrza co by guma też odpoczęła 7. sprzęgło na sznurek do rączki co by tarcze się nie spiekły coś się z gaźników wylewa, czy wypuszcza :mur: :D |
różne szkoły a ja mam małe doświadczenie... ale słyszałem że dopiero na wiosnę upuszcza się stare paliwo ale może niech się wypowie ktoś z AfriSeniorów ;)
|
Nie opłaca się nic spuszczać z gaźników na te 3 tygodnie zimowania motonga ;).
Sprzweglo na sznurek... też dziwne, w ten sposób z kolei sprezyny dostaja chyba po dupie, docisk, linka. W opony to chyba wlasnie bardziej luftu napakować - żeby sie nie odszktałcały. "Nie ma przepalania" powiedzcie mi... który by wytrzymał? :) |
Paliwo zlać przed zimą
I co najważniejsze wymienić olej :). A tak na prawdę to sezon się nie kończy :) a zaczyna :). Teraz można pohasać po lasach nikt się nie czepia :) |
Cytat:
|
Cytat:
Sorry, możesz wyjaśnić, co autor miał na myśli ? |
z gaźników, bak na full pod korek
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:28. |