![]() |
jak długo sie chłodzi ?
witam
zaobserwowałem że : moja rd07a jak postoje w korkach itp. bardzo długooooo sie wychładza, mam wrazenie ze wentylator sie nie włącza !! w rd04 jakoś go słyszałem a tu nic. może głuchnę czy jak ??? wasze siódemki też tak długo stygną ? ? ? ? ? ? ? |
Ma to właśnie aktualnie... a dokładnie padł mi czujnik wentylatora. Sprawdź czy wentylator działa: zepnij przewód wentylator z masą - powienien zacząć się kręcić. Jeśli się nie kręci trzeba sprawdzić czujnik... wykręcasz go, i gotujesz w wodzie razem z termometrem i miernikiem. Otworzyć ma się obwód pomiędzy stykiem a gwintem gdy woda się gotuje. Jeśli się nie otworzy... to prawie każdy motocykl Hondy ma identyczny czujnik (obserwacje ze zdjęć), oraz "prawie identyczny" ma na pewno Honda Civic.
Pozdro |
Cytat:
|
ok, postaram sie sprawdzić i pewnie wrócę do tematu - zobaczymy co i jak :)
kiedy ja czas znajde tylko ;) dzieki i pozdro a gdzie jest ten czujnik ? :) |
Cytat:
Sorrr, przejęzyklawiatczenie ;) Czujnik to takie coś wystające w lewym dolnym rogu prawej chłodnicy |
hej
panowie - od czego czujnik pasuje bo juz wiemy ze to czujnik !!!!!!!!!!!!!!!!!! |
Od Mazdy 323 nie pasuje - info ze sklepu z częściami do aut japońskich, od Civica również nie pasuje - info z forum Civic-owców. Bardzo podobne czujniki są w innych motocyklach Hondy - trzeba szukać, na pewno od CB500 pasuje. Wystarczy żeby gwint się zgadzał i czujni będzie dobry...ewentualnie do lekkiej przeróbki konektorka. Tymczasowo możesz założyć włącznik wentylatora na kierownicy (dla sytuacji podbramkowych)
|
Cytat:
|
a bezpieczkik wentylatora jest z wszystkimi pod boczkiem ????
czy gdzies skamuflowany????????? |
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:39. |