![]() |
Stabilizator karku
Szukałem na forum, być może za słabo, jednak nie spotkałem się z opiniami czy ktoś tego ustrojstwa używa.
Znalazłem w netu między innymi coś takiego, ta firma Leatt robi troche rzeczy dla ochrony kierowników. Pytam troche jakby późnawo, bo siedzę właśnie w kołnierzu, po niewinnej glebie i przypierdzieleniu dynią w coś tam. Dwa pęknęte kręgi szyjne, ale mogło być gorzej. Myślę że z takim czymś obyłoby się tylko na wymianie kasku. |
Ja jeżdżę w takim nawet na codzień i bardzo sobie chwalę. Nie krępuje ruchów, można sobie ładnie dopasować i ciężki nie jest.
|
Polecam. Używam GTX.
Warto przed zakupem przymierzyć do swojej kurtki, czy nie będzie wiało. Z niektórymi "żółwikami", które mają wysoko ochronę kręgosłupa może być ciasno. Krępuje ruchy ? Trochę na pewno, bez masakry. Coś za coś. To taki "stalowy oplot" na szyję, a parę kabelków ( tzn. nerwów) szyją przebiega, co ? :D No i trzeba pamiętać by to założyć.:mur: |
Ile daliście za swoje ochraniacze? Jak oglądam ceny w sklepach, szczęka mi opada. Chciałbym kupić taki bajer bo bezpieczeństwo jest najważniejsze. Gdzie polecacie szukać i znaleźć w dobrej cenie?
|
Na alledrogo dałem 700-800pln, nie pamiętam dokładnie.
|
zobacze co da sie zrobić ale dopiero wieczorem
|
Mieli w Boldorze na wyprzedaży za około 350zł
|
Cytat:
Zdrowaśki! |
A jak się w tym jeździ w kurtce turystycznej, o ile w ogóle się da? Może ktoś zapoda foty jak to wygląda na/pod kurtce.
http://www.youtube.com/watch?v=569D02OfB6g takie coś znalazłem |
No ja teraz też szukam informacji.. i generalnie polecam zakup, mam pęknięty 2 kręg i drugie życie póki co, staram się wyciągać wnioski :)
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 22:31. |