![]() |
SAGi w Afryce
Nie znalazłem nic na temat, więc pytam:
1. Czy ktoś ustawiał świadomie SAG w swojej Afryce? 2. Czy są ustalone wartości SAG dla AT? 3. Wasze opinie na ww. temat. Pozdrawiam |
Nie no było o tym na forum co nieco
Sagi na 30% czyli jakieś 7cm. Sam moto bez kierowcy na jakieś 4cm. |
Cytat:
Cytat:
|
30% z 22m skoku. Czyli róznica miedzy motocyklem na centralnej stopce np a drugi pomiar jak na nim siedzisz. Powinny się zawierać w te 7~10cm.
Drugi pomiar tak samo ino bez kierowcy. Przód tył m wiare po równo |
sporo masz tego w necie tylko wybierać
np. http://www.scigacz.pl/Regulacja,zawi...yklu,9267.html |
Rambo - wszystko jasne.
Zombi, dzięki za linka, oczywiście czytałem coś na temat, oglądałem filmik Keith'a Code'a itp. ale chciałem zapytać o konkrety dla Afryki. Sagi, oprócz tego że ustawia się dla konkretnego rodzaju motocykla, to jeszcze pod kierownika. Mam ponad 190 cm wzrostu i ważę 100 kg więc pod siebie powinienem ustawić inaczej niż dla kierownika o wadze średniej krajowej. Z odzewu widzę że niewiele osób grzebało coś u siebie w tym kierunku. Jak ustawię to się odezwę. Pozdrawiam |
Ano nie wiele, mało kto u nas wie że coś takiego jest. Dla mnie jest to na równi z ciśnienem w kołach :Thumbs_Up:
|
I znów trzeba będzie się turlać do stolycy, bo nikt tego w okolicy nie zrobi:mad:
|
Pamiętaj że pomiary bez kierownika też są ważne - w zestawieniu z siedzącym kierownikiem, wyjdzie Ci czy sprężyna nie jest za miękka pod twoje 100 kg.
|
Zombi dobrze byłoby kiedyś usiąść i pogadać bo to temat na całe wieczory. Dzięki za odzew.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:42. |