![]() |
Tylni amor w trójce
1 Załącznik(ów)
W czasie jazdy wykręca mi się śruba mocująca amorek z dołu. Powodem tego jest pewnie zużyty element podpisany na zdjęciu. Czy ktoś się orientuje czy jest to wymienna część i czy da się to wymienić bez wyjmowania amora z ramy.
|
Na bank cza wyjac amor z ramy. W hondzie muszą to mieć
|
nr czesci ale w rd04 to
52403-MM9-003 METAL, JOINT i chyba w rd03 to jest to samo |
musisz amor wyjąć bo tego nie wykręcisz tam na miejscu..... trza sprężynę ścisnąć i wykręcić tą część - ona chyba jest takim śmiesznym zamkiem zabezpieczona....
|
Zamku to tam nie ma, na klej jest to skręcone z ośką amortyzatora. Może po prostu skręć śrubę-sworzeń na klej...
|
hej taką piękną 03 aż żal rozkręcać:) Darku jak wracałem z Rosji to mi się ten element całkowicie odkręcił od amora, jest on przytwierdzony na wspawaną nakrętkę to trzonu amora-fachowej nazwy nie znaju, masz prawdopodobnie zerwany gwint w tym elemencie, jak dasz wąską nakrętkę na śrubę powinno wystarczyć i nie obijać innych elementów zawieszenia. Tylko kolego zobacz najpierw czy "TO COŚ) na zdjęciu trzyma się reszty amora:)
|
Gwint jest zjechany to fakt i można dać nakrętkę, ale wolę wymienić element bo jest już luz i owal w miejscu gdzie wchodzi ta śruba czy ośka. W hondzie ten element kosztuje 114,39 + przesyłka. Tylko kurna nie wiem jak z wymianą tego, bo to jest jakoś dziwnie przykręcone śruba z okrągłym łbem, i klucz żaden nie podejdzie.
|
bo to się wykręca całe (ten element - to coś), ale trzeba jakoś przytrzymać oś amorka :) chyba tak... ;)
|
na osi amorka powinien być sześciokąt tak gdzieś około 21mm, do przytrzymania służący. Skręcone na klej na pewno
|
Cytat:
-5% plus wysyłka poleconym ;) |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:52. |