![]() |
Brak luzu
Witam od jakiegoś czasu denerwuje mnie brak luzu w skrzyni nie mogę go wbić . Jak chodzi silnik czasem się udaje ale to naprawdę czasem za to wchodzi bez problemu na zgaszonym silniku.
Podejrzewając nadmienię że słychać już u mnie kosz sprzęgłowy nie jest to irytujący dźwięk nap... sprzęgła jak już było mi dane słychać u kumpla ale jednak jest myślę , że to może być przyczyną tego problemu . Wolę się upewnić przed rozbieraniem tego okropieństwa . To jak Pomożecie !!! :P |
Podciagnij troche linke sprzegla. Jaki masz luz na klamce ?
|
Hej linkę już regulowałem nic nie pomogło powoli zaczyna mnie to wkr.......
|
Na Jurze Ci obadam co i jak :)
|
hehe trzymam za słowo :) i to mnie bardziej motywuje do jechania :)
|
sprzęgło nie wysprzęgla albo ....ujowy olej.
|
witam przed chwilka po raz kolejny walczyłem z regulacją sprzęgła morał taki że ani tak ani tak nic się nie zmienia jedno co zauważyłem to to że bardzo ciężko przeskoczyć z 1 na 2 bądź luz w zależności od opaczności boskiej i politowania się afryki
|
a na zgaszonym silniku wszystko klika elegancko?
Jeżeli tak to sprzęgło nie wysprzęgla i tyle. Zmieniałeś olej ostatnio? np na castrola ? |
tak na zgaszonym oki olej zalany wlasnie castrol jak to uleczyc?
Tak myślę przeglądając forum i opinie innych że nie obejdzie się chyba u mnie bez wymiany tarczy sprzęgłowych tylko czy one są przyczyną tego bo pewnie od razu bym robił kosz tzn wymieniał te super sprężynki bo już słychać go powoli |
Nie wiem na ile masz problemy z biegami.
Ja po 1000 kilometrów wylałem castrola i zalałem iphona, właśnie z takiego powodu - trudno znaleść neutral i głośna zmiana biegów. Juz nie chce castrola na oczy widzieć. W KTMie tez mam castrola, jak postoi z tydzień to nie potrafię sprzęgła "rozkleić" Koło blokuje nawet na asfalcie przy przepychaniu. Co do sprzęgła to pamietaj ze nie hałasują sprężyny długie (które są łatwe do kupienia) tylko sprężyny w samym koszu, z nimi już gorzej z wymianą również. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:38. |