![]() |
TRIPMASTER - wskazuje głupoty :)) Na pomoc!
Otóż problem przedstawia się następująco: po zrobienbiu około 150 km tripmaster zanotował mi 0,8 km. Czy to jest cos poprzestawiane? Czy moze mój tripmaster jest po prostu uszkodzony? ( RD07A - 1999 rok)
Z góry dzięki za info DADA |
Jest uszkodzony i można to naprawić.
|
a ja się nie zgadzam z tym co pisze R2D2 miałem to samo o co pytałem bardziej doświadczonych jak to usunąć tu http://africatwin.com.pl/showthread....783#post179783. Zgodnie z instrukcją R2D2 zacząłem od punktu 9 (pozostałe olałem). Po swojemu sprawdziłem połaczenia wychodzące od trpimastera oraz przekaźniki, przyda się schemat instalacji , (ślimak prędkościomierza nie ma znaczenia) i działa :D ale jak padnie to już zakupiłem licznik rowerowy który czeka w razie niemca. Acha, moj to ten sam rocznik co twój.
|
Cytat:
Kolego Joncio Możesz się ze mną nie zgadzać ale połączenia wychodzące od tripmastera oraz przekaźniki nie mają ze sobą nic wspólnego i radzę ci iść na :beer: i nie wypisywać w dziale technicznym takich rzeczy. Z twojego opisu wynika że jak ktoś rozkręci pół przodu i sprawdzi "po swojemu" połączenia wychodzące od tripmastera oraz przekaźniki to prawdopodobnie będzie działać. A to że ślimak prędkościomierza nie ma znaczenia w działaniu układu naliczania przebiegu to już szczyt !. |
...sądziłem że dział techniczny jest po to by wpisywać konkretne rady, a nie mądrzyć się, że to można naprawić.
Mimo żem świeżynka pomagam jak umiem najlepiej (po to jest forum by użytkowicy dzielili się pomysłami) a ty jedynie po raz koejny twierdzisz, że zepsuty ale można naprawić - słowa, słowa, słowa. U mnie pomogło więc się dzielę. Jeśli jest inny sposób może podzielisz się R2D2 z innymi jak wyeliminować ten kłopot tripmastera, rozwijając 9 magicznych punktów w swoim poście. A z tym ślimakiem to mały skrót myślowy-chodziło o to, że ślimak (plastikowa przekładnia w przedniej osi) może być sprawny, a tripmaster liczy jak chce. |
Chodzi o to że R2D2 jest, z tego co mi wiadomo, MOCNO w temacie elektryki ( elektryki xrv w szczególności) i nie jeden raz pomógł. Udowodnił to również nie raz. Jest forumowym "elektro magikiem". I choć nie zawsze rozumiem co pisze, naprawił już wiele afryk. Zapraszam do archiwum. Pozdrawiam i życzę miłej lektury. Artuditu ( nie R2D2) :)
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:41. |