Właśnie zapłaciłem składkę za ten rok, więc roszczę sobie prawo do wypowiedzi

.
A teraz na poważnie, kilka przemyśleń:
#. Ustalenie jasnego i przemyślanego regulaminu Forum i wreszcie
przestrzeganie jego zasad.
#. Wprowadzenie "okresu karencji", np. 6 m-cy. Niech się wreszcie zacznie liczyć staż na forum i aktywność. I nie mam tu na myśli tylko i wyłącznie osób, które fotografują każdą czynność dotyczącą swoich motocykli, potem to wrzucają na forum, ale również Ci którzy tu zaglądają codziennie, zadają pytania, czy tylko czytają, oni też wpływają na klimat tego miejsca.
#. Zrobienie porządku z jednorazowymi handlarzami, którym często nie chce się nawet powiedzieć "Dzień dobry", a rejestrują się tu tylko po to, by pozbyć się jakiegoś gówna, które im zalega na półce w garażu. Albo tacy, co to produkują i rejestrują się potem gdzie się da, by sprzedać, dużo i szybko. Od tego jest Alledrogo i inne Świstaki.
#. Osoby które rejestrują się gdzie popadnie, a potem zapominają, na jakim forum się tak właściwie zarejestrowali. Problem tzw. "martwych dusz", czy jak to się tam nazywa.
#. Niech się wreszcie zacznie poważna dyskusja nad przyszłością tego Forum, nad kierunkami jego rozwoju, nad potrzebami i nad tym, co będzie w przyszłości, bo wierzę, że coś będzie.
#. Niech Ci, którzy płacą, mają dużo więcej niż Ci, którzy nie płacą. Takie są prawa i obecnie panujące zasady i trzeba się do nich dostosować. Zróbmy tak, jak na swoim forum zrobili Angole. Płacisz jesteś, nie płacisz to bardzo Cię przepraszamy, ale...I nie używajmy tutaj argumentu, że w Anglii są inne realia i ich stać na płacenie składek. Trzeba się zastanowić, ile warta, materialnie, jest wiedza zawarta we wszystkich postach na tym Forum.
#. I niech wreszcie ktoś weźmie to wszystko za mordę, bo czasami czytam, porównuję z tym co było kiedyś i własnym oczom nie wierzę, a czasami robi mi się po prostu smutno

.
Tyle przemyśleń, tak na szybko. Dziękuje za uwagę.