Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 16.02.2010, 02:32   #39
abrasadera

abrasadera's Avatar

Miasto: Mysłowice
Motocykl: RD07A
abrasadera jest na dystyngowanej drodze
Online: 4 dni 21 godz 17 min 2 s
Domyślnie

Pozwolę sobie zabrać głos jako osoba z zewnątrz nie pamiętająca starego forum a bywająca tu praktycznie codziennie i czytająca wszystko co się pojawia
1. Co do pieniędzy - widzieliście w jaki sposób zbierała Wikipedia? Zróbmy tak - ile brakuje na utrzymanie serwera + pasek ile mamy i zbieramy huczna akcja i tyle.
2. Czy tak wiele zaufanych forumowiczów dostarcza swoje produkty - przecież idzie łatwo ich wyłuskać i nie muszą wcale płacić za to co robią - a reszte można kroić może troszeczkę bardziej humanitarną sumą.
3. Zhermetyzować forum poprzez naciśnięcie na składki - postępu nie da się zatrzymać i trzeba to ulepszać bo umrze to wraz ze zmianami standardów internetowych, ja jestem wniebowzięty że tutaj nie ma żadnego reklamowego banera i niech tak zostanie a na serwer się uzbiera. 30zł - milion razy tyle przeciętny czarnuch zaoszczędzi dzięki temu forum jak np. nie pozwoli by mu wpieprzono w motocykl złe kloce bo będzie musiał tarcze kupić!!!
4. Przeraża mnie to, że czasami robi się śmietnik (w odróżnieniu od kreatywnego śmietnika) gdzie ludzie internetu wpadają z przyzwyczajeniami w stylu napiszę bo mi przyszła taka myśl bo padło słowo o skrzyni to od razu pytają ile oleju wchodzi i jaki polecacie!!! Przydała by się czasem jakaś brutalniejsza forma przypomnienia, że nie tędy droga by wiedza techniczna i wspólnota się rozwijała.
5. Chciałbym konstruktywnie wpływać na forum ale niestety jestem straszną lamą i moja wiedza o motocyklu bierze się właśnie z forum i to naprawdę dzięki temu miejscu zacząłem patrzeć inaczej na motocykl który posiadam, a i dzięki mojej AT spełniłem pewne marzenia z dzieciństwa. Bardzo wiele zawdzięczam bezinteresownej wiedzy jaka jest zawarta w tych postach i jeśli chociaż jedna więcej osoba miała by dzięki temu przeżyć tak wspaniałe chwile to warto się bić o to by forum przetrwało.
6. Reklama w avatarze czy w podpisie - czemu nie - dobrze jest korzystać z usług czarnuchów bo to fajne chłopaki!!!
abrasadera jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem