Stoję na stanowisku że paru dostawców nie utrzyma forum jeśli się weźmie pod uwagę kwoty jakie trzeba ponosić na zabezpieczenie techniczne.
Zacząłem handlować olejami na forum więc mentalnie poczuwam się do zapłaty za możliwość wystartowania tutaj. I zapłacę dodatkową składkę za to, że jestem PID....
Uważam, że na rok można zapłacić 50 PLN - na mój obecny biznes więcej nie dam rady
Swoją drogą nie zgadzam się z tym, że PID ma jakieś większe korzyści z tego forum niż inni użytkownicy - to, że są bardziej popularni (może niektórzy) nie oznacza że zarobili więcej, niż ktoś kto dzięki informacjom i radom na forum nie przepłacił np 10 tys za Afri która jest całkowicie szczepowa - może zatem i takich należałoby czochrać ?
Co do tego jak powinno być utrzymywane forum to uważam, że powinno utrzymać się ze składek - niech min, będzie 30 PLN a górnej granicy brak ...
Jednkaże aby to zrobić należy ograniczyć możliwość zakładania wątków - pisania postów - do tych działów gdzie określimy je jako afrykańska komercja
jaki będzie tego efekt:
mniej spamu, więcej szukania po forum ...
mniej jednopostowców - masz składkę możesz zamieścić ogłoszenie sprzedam nie masz składki to szukaj gdzie indziej ... moze znajdziesz.
I jeszcze jedna zasada !
BARDZO ISTOTNA - maile administracyjne należy opracować w formie jak najbardziej ludzkiej - nawet mail madeyskiego o zapisie regulaminu i reklamowaniu jest napisany tak że mnie zagotował na maxa na początku, moi koledzy którzy poleciłem forum mówią to samo ~!!!! tak się nie pisze tego rodzaju wiadomości !
Podobie zresztą mail o regulaminie dostawców - podejrzewam że gdyby był inaczej zredagowany zupełnie inny odzew by nastał.
NIKT NIE LUBI BYC TRAKTOWANY JAK DZIECKO !!!