Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 21.02.2010, 11:39   #39
ramires
Administrator

ramires's Avatar

Miasto: Otwock ale chętnie na Śląsk bym wrócił
Motocykl: RD37A (Hybryda), dwie ramy RD03 w zapasie
Przebieg: ojojoj
ramires ma wyłączoną reputację
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 6 dni 12 godz 14 min 40 s
Domyślnie

Hubert, zgadzam się, jednakże brak określonych zasad (nie nakazów, bo chyba do tego nie musimy się posuwać) spowoduje niezłą samowolkę.

Dostęp do PiD - minimum opłacona składka głowna w wysokości 50zł.
Cena lekko zaporowa dla "tych z poza forum"!
Dlaczego? To proste.
Celem założenia tego działu było, aby jasno oddzielić tych co sporadycznie coś sprzedają od tych jacy z tego żyją. Jednakże ta zasada była "o obrębie forum" i nikt nie planował wpuszczać tutaj zewnętrznych. Dlatego, działy KiS/PiD są dostępne WYŁĄCZNIE po zalogowaniu.

Obcy - cena x 2 - sorry, to nie allegro czy ebay.

Stąd też pomysł na dopięcie PayPal-a jako błyskawicznego dostępu do PiD.
Tam będą określone stawki (przy kwotach) dla kogo one są.

Puszek pisze o konkurencji - oczywiście, zgadzam się, ale ... za chwilę będziemy mieli ceny dumpingowe tylko po to aby sprzedać coś na forum - dla klienta/usera to ok, ale nie dla handlowca.

Ja powiem szczerze, że ostani raz zapłaciłem cokolwiek na forum - mija się to z celem z uwagi na moje stanowisko. Nie chcę być nie fair wobec innych, ale jeśli ktoś ma zarabiać / mieć 5-6% marży to nie może być to traktowane jako ZARABIANIE.

Prosty przykład - robię tą akcję Acerbis zima - przykładowo na skarpetach mam niecałe 6zł marży ... jak zarobie na całej akcji 100zł na czysto to będzie nielada wyczyn.

Dlatego z chęcią czasem dla zwiększenia obrotu i rabatów u dostawców będę robił co jakiś czas taką akcję - mnie to przyniesie być może jakieś większe pieniądze jak będę sprzedawał poza forum - a narazie tego nie planuje - więc opłata typu 100zł jest ... zupełnie dla mnie uzasadniona.

Jak zacznę mieć już plastiki do AT/TA/XTZ w przynajmniej stanach po 2-3 komplety wówczas mogę odpalić % na forum - i traktować to jako przedłużenie swojej dzialalności.

To jest właśnie "kalkulator".
Przy akcjach tego typu chyba z założenia temat powinien być przyklejony - dlaczego?
Nie jest to "dorabianie pod własną modłę" - ale bądźmy szczerzy, zarabianiem tego nie można nazwać - a czarnuchy sporo skorzystają. Źle mówię? To porównajcie ceny na ebay/allegro - czasem nawet w hurcie jest drożej niż gdy taką akcję się robi.
Matjas teraz zrobil akcję Motad - cena byla zajebista. Akcje społeczne albo powinny mieć osobny dział albo być zwolnione z opłat.

Nasi producenci typu Randal, Wasilczuk ... rękodzieło z doskoku - jak nie będą mieli grosza z tego - nie opłaci im się, jak im się nie opłaci to się nie będą za to zabierać, jak się nie będą za to zabierać to nie będzie niczego. Proste.
ramires jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem