Cytat:
Napisał ramires
Hubert, zgadzam się, jednakże brak określonych zasad (nie nakazów, bo chyba do tego nie musimy się posuwać) spowoduje niezłą samowolkę.
Dostęp do PiD - minimum opłacona składka głowna w wysokości 50zł.
Cena lekko zaporowa dla "tych z poza forum"!
Dlaczego? To proste.
Celem założenia tego działu było, aby jasno oddzielić tych co sporadycznie coś sprzedają od tych jacy z tego żyją. Jednakże ta zasada była "o obrębie forum" i nikt nie planował wpuszczać tutaj zewnętrznych. Dlatego, działy KiS/PiD są dostępne WYŁĄCZNIE po zalogowaniu.
|
Rami wydaje mi się że niepotrzebnie siejesz panikę. Do tej pory Dział PiD był dostępny dla każdego i jakoś nie zaobserwowałem wysypu sprzedawców z zewnątrz i niezłej samowolki. Mam wrażenie że cały czas chodzi o BigHusky, a przecież gość tak na prawdę nikomu nie zagraża chociażby z tego względu że nie jest z Polski a przesyłka takich kufrów z zagranicy sporo kosztuje.... Ja bym go potraktował raczej jako ciekawostkę przyrodniczą i jakąś tam alternatywę dla czarnuchów. Może się ktoś zdecyduje na zakup u niego ...
Kiedyś na jeszcze na starym forum pojawił się pan Holan. Holana wszyscy znają prawda

Zrobił dobrą cenę (jak na ówczesne czasy) na gmole. My byliśmy zadowoleni bo mogliśmy kupić dobre gmole za dobrą ceną i Holan był zadowolony bo zarobił i zdobył potencjalnych klientów. Niestety Holan dał dupy bo się z nami pokłócił (już nie pamiętam o co) a poza tym terminowość zamówień u niego była żadna. Coś czuję że ten człowiek niedługo odejdzie do historii bo pojawił się nowy dystrybutor Tourtecha ...
No dobra ale nie w tym rzecz. Wyobraźmy sobie że teraz się pojawia pan Holan z jakąś propozycją dla czarnuchów i co z nim robimy

?
Cytat:
Napisał ramires
Obcy - cena x 2 - sorry, to nie allegro czy ebay.
|
Kto jest obcy

Ile trzeba napisać postów żeby nie być obcym ?
Czy jeśli ktoś zapłacił składkę na forum to jest obcy czy nie ?
Prosty przykład. Czy tomekv4 jest z zewnątrz czy jest "swój" ?
Mam wrażenie że masz niepotrzebne obawy. Jak długo istnieje dział PiD ? Ilu się tu przez ten czas pojawiło ludzi całkiem z zewnątrz ? Pewnie dzięki temu że ten dział jest niewidoczny bez zalogowania.... Nawet jeśli pojawi się ktoś z zewnątrz z jakąś ofertą, to forumowicze w większości przypadków dadzą zarobić swojemu ...
Sprawa jest prosta. Jeśli DiP będzie co łaska to dopuszczamy tu wszystkich, którzy zapłacili składkę na forum.
Jeśli ustalimy że jest obowiązkowa dodatkowa składka to wtedy możemy dla ludzi z zewnątrz ustalić wyższą składkę, ale pojawiają się dwa problemy. Niektórzy z PiD, szczególnie Ci, którzy robią to dorywczo - zrezygnują jeśli będzie obowiązkowa składka. Drugi problem to jak ustalić kto jest z zewnątrz a kto nie