Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 21.02.2010, 12:32   #45
ramires
Administrator

ramires's Avatar

Miasto: Otwock ale chętnie na Śląsk bym wrócił
Motocykl: RD37A (Hybryda), dwie ramy RD03 w zapasie
Przebieg: ojojoj
ramires ma wyłączoną reputację
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 6 dni 12 godz 14 min 40 s
Domyślnie

Hubert - obcy - bighusky ...
nie ma napływu, bo dzialy są niewidoczne, jakby były publiczne to dawno mamy sporo większy napływ takich spamerow.
Wolę profilaktykę przy ustalaniu zasad i tyle.

Hubert, PiD to z założenia czysta komercja, czyli MY.
Mowa o dorywczym -> KiS dział.

Od strony technicznej widziałbym to tak (tylko czysta propozycja):
- dostęp do PiD -> wyższa składka roczna 50,100, 200zł (user sam wybiera sobie, i wiem, że często może być to najniższa )
- dostęp do KiS -> dla zalogowanych (można zrobić warunek dla niewiedzących, że trzeba mieć przynależność do jakiejś grupy lub minimum 50 postów na forum)
- dostęp zewnętrzy/obcy (poniżej 50 postów, niemal jednorazowe ogłoszenie) -> składka od 100zł

Dla niehandlowców np. taki Puszek to stworzenie czegoś takiego będzie odstraszeniem potencjalnego dostawcy - bo ma płacić więcej. Z drugiej strony dlaczego (pisałem o tym już w GTW) ma korzystać z niemal darmowej reklamy na forum jakiego klienci są jego handlowym targetem/grupą docelową.

O tym właśnie mówię. Niech np. napisz ofertę do któregoś z handlowcow AT i niech przez niego sprzedaje kuferki i tyle. Wiem, że mało to jest przyjazne, że nasze działy KiS/PiD są niedostępne bez logowania, ale jak wspomniałem - nie jesteśmy tablicą ogłoszeń. Wypuszczając to na zewnątrz gwarantuje Ci, że mamy masę logowań tylko po to, aby ktoś niezwiązany z forum chciał się podpiąć pod jakieś akcje czy też korzystać z cen - wzrasta ruch, alien ma reklame dodatkową za free.

Skoro jest ten dział to niech będzie z korzyścią dla nas wszystkich a nie tylko bazarem. Powtórzę - działy te powstaly dla NAS a nie dla obcych. Sami wszyscy wiemy ile znaczy ten rynek i jaki obrót jest w stanie wygenerować.

-
ramires jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem