Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 23.02.2010, 08:58   #22
matjas

matjas's Avatar

Zapłaciłem składkę :) Dział PiD

Miasto: Brzezia Łąka
Motocykl: nie mam AT jeszcze
matjas will become famous soon enough
Online: 4 miesiące 1 tydzień 6 dni 12 godz 32 min 47 s
Domyślnie

oczywiście - daj mi proszę swojego maila na . poślę Ci PDF > oczywiście nie jest BEZPOŚREDNIO napisane ze nie jest 'distance related' bo sami w kolano strzelać sobie nie będą ALE jak poczytasz instrukcję i potem troubleshooting na stronie to wynika z tego dla mnie jasno jak to jest uszyte.
dozowanie jest sterowane w funkcji czasu i w takiej postaci podane jest na interface użytkownika - to już samo jest podstawą do tego co napisałem. resztę trzeba przecedzić.
ciekawostką jest również, że producent zastrzega, że urządzenie będzie działało INACZEJ na różnego rodzaju motocyklach. jeśli na czwórce inline będzie działało inaczej niż na singlu /BO TAK NAPISALI/ to ja tym bardziej dziękuję za takiego e-scottoilera. pośrednio powodem jest różny stopień wibracji generowany przez te jednostki napędowe.
bezpośrednio powodem jednak jest ogromny problem z interpretacją danych otrzymywanych z akcelerometru w warunkach takich w jakich przyszło mu pracować na motocyklu. dodatkowo sam ekcelerometr nie jest urządzeniem zdolnym do pracy w takich warunkach. wiem to dokładnie.
dochodzi w przypadku tego urządzenia jednak do takich paranoi, że dołączane jest akcesoryjne mocowanie, które może bardziej transferować wibracje do sterownika, żeby błąd odczytu był mniejszy.
nie twierdzę, że pomysł jest zły niemniej uważam, że trochę nie tak został podany w tym wykonaniu. można się tylko zastanawiać IMHO czy nie mówienie prawdy do końca jest kłamstwem czy też nie.
do podobnych wniosków doszli już chyba niektórzy klienci krytycznie spoglądający na rzeczywistość i można go już znaleźć bez łaski za równowartość ok 750PLN gdzie wprowadzony na rynek e-scottoiler był po 1200PLN i tak chyba dalej wisi w katalogu Louisa.

zadałem sobie jeszcze na śniadanie taki trud, żeby wkleić tu kawałek instrukcji. napisane jest jak byk, że przyspieszenie włącza i wyłącza dozowanie a interwał podawania ustalany jest w sekundach.
na otarcie łez mamy bardzo potrzebną rzecz jaką jest pokazywanie przyspieszenia w "G". Zakładam, że motocyklistki będą wniebowzięte .

matjas

p.s. nie - nie jestem chamem i szowinistą jakby się ktoś miał pogniewać.

scott screen.jpg

Ostatnio edytowane przez matjas : 23.02.2010 o 10:31 Powód: wstawiłem obrazek
matjas jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem