Cytat:
Napisał Adagiio
Miałem okazję przyjrzeć sie Tenerce na Motodays w Romie , projekt całkowicie zrealizowany w Japan w 36 miesięcy . Produkcja będzie odbywać się wyłącznie u skosnokich , to dobrze wróży , przynajmniej przez pierwsze dwa lata , gdzie będzie produkowana w limitowanej serii . Potem , albo zaprzestaną produkcji , albo okaże się hitem sprzedaży , trzeba dobrze poznać japończyków , żeby chociaż w małym stopniu zrozumieć ich sposób myślenia .
Motocykl prezentuje się całkiem , całkiem , rewelacyjnie wyważony ( przynajmniej takie wrażenie sprawia siedząc na nim ) , kilka innowacyjnych gadżetów jak : zintegrowany ABS z UBS ( coś podobnego jak w Viadrze ) , system D-mode , który pozwala na zmianę map zapłonu , oraz kontrola trakcji , niektóre systemy mają możliwość ręcznego wyłączenia .
Zamieniłem dwa zdania z Paolo Pavesio dyrektorem marketingu i komunikacji z Yamaha Motor italia , na moje pytanie dotyczące przeznaczenia i potencjalnej klienteli nowej Tenerki , odpowiedział :
" Tenera została stworzona dla doświadczonych motocyklistów , szukających motocykla do komfortowych wyjazdów w odległe zakątki naszej planety , którzy cenią komfort , innowacyjne rozwiązania i nie chcą posiadać tuzinkowego motocykla z niemieckiej stajni "
" Jedynym motocyklem na dzień dzisiejszy mogącym konkurować z innymi w tym segmencie jest Varadero , ale traci z roku na rok klientów ze względu na brak rozwoju od 2003 roku w przeciwieństwie do konkurencji , właśnie dlatego chcielibyśmy wypełnić naszym produktem miejsce Vardero , które zapewne w najbliższym czasie zostanie wycofane z produkcji" .
Początkiem maja , będę miał możliwość przejażdżki , wówczas coś od siebie napiszę .
|
Czegoś nie rozumiem. Dopiero wstałem więc może jeszcze wszystkie neurony mi się nie pobudziły.

Nowa Tenera ma zastąpić VARADERO

? Varadero może konkurować

? Mnie się wydaje że te dwa motocykle to zupełnie inne pułki, nie mówiąc o tym ze marki, bo to oczywiste

Coś ten szef marketingu chyba pierdzieli od rzeczy. Wszyscy już chyba zauważyli że nowej Tenerze bliżej do GS-a