Zwykly GS ma marna ochorne przed wiatrem, ale na allegro chodza szyby od Dakara. Mega szalu nie ma, ale mi nie przeszkadza
A na co patrzec, hm... przejechac sie i sprawdzic czy nie gasnie sam, np po rozpedzeniu sie na niskim biegu i hamowaniu silnikiem. Jesli gasnie, to moze byc objaw filtra paliwa przytkanego, albo powazniejszych problemow. Chociaz te powazniejsze problemy to raczej tylko w modelach z USA sie zdazaly i to z lat poczatkowych - 2001-2002. Poza tym to tak jak przy kazdym motocyklu. Silnik, pomimo ze singiel, nie ma prawa klekotac. Tzn delikatnie moze, jesli to duzy przebieg. ale 40-50.000 powinien tylko szumiec.
Odpalanie wyglada tak, ze trzeba przytrzymac troche dluzej przycisk startera az sie silnik rozkreci. A przy gaszeniu czesto slychac glosne stukniecie. To bendix odbija i tak ma kazdy F650gs, wiec sie nie przestrasz

Czesto tez po zgaszeniu motocykla zegary wydaja rozne bzyki, cykania itp. To tez jest normalne w kazdym egzemplazu. Komputer sobie cos tam z zegarami robi

Pisze o tym, bo ja omalo nie dostalem zawalu od tego odbijania bendixa i zegarow. Balem sie , ze silnik padniety i problem z elektryka jakis

Ale to na szczescie taki urok tego motocykla. Przy naprawde ostrym odkreceniu gazu moze czasem puscic czarna chmure (ale bez przesady z iloscia). To jest wina wtrysku ktory moze nie wyrobic z podaniem czegos tam. Tez sie z tym spoktalem w niejednym wtryskowym moto i pytalem kolegi ktory pracuje przy wtryskach w WV.
Zadne owiewki w tym moto nie telepia sie, wiec jak sie przejedziesz i cos bedzie stukac, to wiedz, ze nie powinno. Na jalowych obrotach ma miec 1600, jak sie nagrzeje. Odpala sie go bez dodania gazu, bo potem moze sie dziwnie zachowywac
Nie przychodzi mi nic wiecej do glowy, bo dopiero sie obudzilem, ale jak przyjdzie to napisze. Pytaj tez, na wszystko odpowiem