Wedlug mnie Gsem mozna pojechac czy z lanserka czy tez bez niej wszedzie gdzie sie zechce, o ile ma sie troche pary by "ganiac klocka" na utwardzonych drogach. Im szybciej, tym lepiej, wiadomo...waga.
Kartofel zawsze pomoze w terenie, gorzej bedzie na afalcie i tu sa same negatywy, gdyz opona zaadoptowana pod luzne nawierzchnie nie ma prawa rownie dobrze spisywac sie na czarnym. Jak wiesz, sa opony ktore daja rade to pogodzic i tu oklepane, ale dobre Tkc.
Latajac Gsem mialem Touarance i Anakee jedynie w uzytku, i przy nich bym pozostal. Myslalem swego czasu o Trail Atack, bo kajtnolem sie szybciej po serpentynach przy zakupie Gsa (ktorego notabene nie kupilem), ale kleily sie pieknie na czarnym. Nie mialem ze smigielkiem przykrych wspomnien, bo nie traktowalem go jak enduro turyste, a raczej turyste z zacieciem enduro.
Nie zalozyl bym napewno 09 na Gsa, Viadro, czy do Lc8ki. Sprzety maja za duzo pary, nie jezdzi sie nimi wolno paczka, przy wiekszych predkosciach jest tylko gorzej, choc by ze wzgledu na mieszanke gumy, twarda, o komforcie nie wspomne. Szybko=szybko ida w drzazgi na asfalcie. Zjezdzilem 09 na TTr, wiec lzejszy sprzet i widzialem jak schodza na dojazdach do terenu z predkosciami ponizej paczki. W terenie mi wystarczaly w zupelnosci, bo nie jestem mistrzem crosu, jedynie zapalencem enduro.
Do 07 jesli ktos moze mi powiedziec do czego zostala stworzona, to poprosze, bo ja nie wiem.
Na czarnym glosna, twarda, na Afrze jadac nie czulem sie z nia pewnie majac ja na przodzie. Na utwardzonym ok, do momentu kiedy nie ma lekkiego piasku, o mokrym nie wspomne.
Na koniec do tematu wracajac dodam, ze zalozylem na katamarana Mt21na przod. Nawinolem dopiero kilka setek wiec jeszcze wiele o niej nie powiem. Co jedynie to, ze narazie nie mam zastrzezen, moze to byla by alternatywa dla Tkc do Viadra?
Co do wiedzy o motórach i krzokach to mam jej tylko tyle ile sam zdobylem.
Zdrowia.
|