hej,
dzisiaj zrobilem ponad 200km z nowa szyba wysoka od MGG; ganiam w Shoei Hornet DS; mam 190 wzrostu, standardowe siedzenie; szyba w 07a wystaje ponad czache 46cm.
co do montazu - zero problemow; wszystkie dziurki tam gdzie powinny byc, nic nie trzeba szlifowac czy dowiercac;
jazda - zadnych wibracji i drgan; do 140km/h jest przyzwoicie cicho, potem zaczyna szumiec, ale dla mnie absolutnie znosnie; przy moim wzroscie struga idzie mniej wiecej od polowy szybki w gore, do tego jest nie tak mocna, wiec jazda z otwarta przylbica jest dlugo mozliwa, choc ja nosze okulary i one mi tu pewnie troche pomagaja; wracajac do strugi - nie mam chlodzenia szczeki, reszta wentylacji na gorze kasku super; nie ma absolutnie zadnych dziwnych turbulencji czy zawirowan; w koncu nawet w okolicach 180km/h moge spokojnie obrocic glowe - przy oryginalnej szybie struga trzyma moj kask tak mocno, ze obrot glowy jest diablo trudny; co do samego torsu, to jezdze w zbroi wiec jestem w niej calkiem szeroki i jest naprawde ok - nie czuje sie zrzucany z siodla;
minusy - mam szybe bezbarwna, i mimo ze widac przez nia bardzo dobrze, to sam obraz jest lekko znieksztalcony, jakby rozmyty; minimalnie, ale zauwazalnie; nie ma powiekszania czy oddalania obiektow, tylko te mikro rozmazanie; przy lekkich offowych dojazdowkach troche to denerwuje, gdy trzeba 'patrzec pod nogi' a dzien sloneczny i cienie sie tam mieszaja z kamieniami i blotkiem; dwa - przy maksymalnie skreconej kierownicy dotykam szyby; pewnie to wynika troche z ustawienia kierownicy bardziej w pionie, gdyby kierownice pochylic tak, jak byla u mnie pierwotnie, bylo by raczej ok;
wszystkie powyzsze porownania do oryginalnej szyby; nie jezdzilem nigdy z inna szyba (MRA, GIVI, itp), wiec nie twierdze, ze nie moze byc lepiej (czy gorzej);
generalnie, mialem zamawiac takze deflektor dla porownania i wybrac lepsza opcje, ale jest tak dobrze na tyle, ze zostaje na razie tylko z MGG;
pzdr,
l.
Ostatnio edytowane przez lorsol : 04.06.2010 o 22:13
|