Oczywiście, że nie chodzi. Rozpoczynając dyskusję na forum wiedzieliśmy, że Wasza aktywność i zaintereesowanie tematem regulatora będzie duża. Tym samym spodziewaliśmy się wielu zdań i ostrych stwierdzeń. Uzgodniłem ze Sławkiem, że doprowadzimy temat do rzeczowych wniosków i spokoju obecnych (Klanol) i ew.przyszłych? (Jorge) użytkowników o sprawność, niezawodność reglera i jego wpływie na uzwojenie.
Sam od początku zakupu Afryki zdobyłem TU na forum oromną wiedzę o tym sprzęcie. Wiem, czego sam bym oczekiwał po takim wątku i do tego zmierzamy.
Naciskam na konkrety:
Proszę znawców tematu elektrotechniki moto, o sugestie dotyczące sposobu skutecznego pomiaru i weryfikacji tezy " REGULATOR SŁAWKA DZIAŁA NA INNEJ ZASADZIE NIŻ 3-fazowy mostek Graetza" - nie oddaje nadwyżki do masy"
Ustalmy metodę, ktoś obiektywny i mający dostęp do mierników dokna pomiaru i temat potwierdzenia/obalenia nietypowego rozwiązania mamy z głowy.
Reszta (niezawodność, wnioski) pójdzie już prościej gdy potwierdzimy, że regler Sławka to nie regler oparty na typowym rozwiązaniu.
Szacun
R
Ostatnio edytowane przez RAFWRO : 24.06.2010 o 10:43
|