Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 30.06.2010, 20:30   #20
Dzieju
Administrator

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: Warszawa
Motocykl: RD03
Dzieju jest na dystyngowanej drodze
Online: 5 miesiące 3 dni 4 godz 9 min 54 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał daniel_87 Zobacz post
ojj Pałeł odczep się nie wiedzialem jak ubrac to w slowa a skoro regulatory naciągu nie przenoszą zadnych sil to sobie przekladajcie przeciez to wasze motocykle, prawda? Tak na prawdę tarcie wywołane po miedzy powierzchnią wahacza, a dystansami kola jak i nakrętki tudzież łba osi nie jest na tyle duże aby zabezpieczyć oś przed samoczynnym przesuwaniem się w stronę silnika. Niedowiarkom i tym gardzącym moimi wypowiedziami proponuję zdjąć regulatory ustawić na suwmiarkę i karnąć się kilkanascie km nie zamulając. Wtedy sami dojdziecie do wniosku ze napinacze dzialają również jako podpora dla osi
Nie chodzi o to że nie przenoszą zupełnie żadnych , mają pilnować naciągu łańcucha ale robić "zamieszanie" o to że któryś koniecznie musi być z jednej/własciwej strony?
W 03 są identyczne, kiedyś miałem zdjęte obydwa i założyłem jak leci nie zwracając uwagi który na którą stronę raz "w prawo" raz "w lewo" ..... no i nigdy się nic nie poluzowało.
Ale macie rację jak ktoś lubi niech sobie pilnuje a reszta jak chce.
Tak czy inaczej nie dostałem jakiś wyliczeń naukowych czy innego podparcia technicznego w temacie.
Nie ma w takim razie sensu dalej ciągnąć dyskusji , dla mnie strony są obojetne.
Zdrówka i nie odkręcających się osiek życzę