Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 26.08.2010, 22:31   #15
matjas

matjas's Avatar

Zapłaciłem składkę :) Dział PiD

Miasto: Brzezia Łąka
Motocykl: nie mam AT jeszcze
matjas will become famous soon enough
Online: 4 miesiące 1 tydzień 6 dni 12 godz 32 min 47 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał RAFWRO Zobacz post
Nie wiem czy bardziej podoba mi się pomysł czy Matiasowe nietuzinkowe pióro
moja Żona tez lubi moje nietuzinkowe pióro yhyhyhy a tak serio to dziękuję, ale leży u mnie niestety interpunkcja jak cholera, że tak powiem.

BLOB: dziękuwa za linki ale ja to jestem skutecznie kopiący po necie - właśnie o tych chłodnicach pisałem powyżej. niestety nikt tam nie adoptował termostatu ale ja chyba się do tego jednak posunę. CHYBA.
moja chłodnica kosztowała 100PLN do tego przewody teflonowe giętkie w oplocie stalowym z odpowiednimi okuciami zarobione na części oryginalnej instalacji z jakiejś zezłomowanej XL kosciły jakieś 270PLN. szkoda mi z tego rezygnować więc najpierw sprawdzę jak będzie BEZ termostatu. jak będzie wciąż za zimno to przeniosę chłodnicę na sztywno z półki dolnej, gdzie chodzi razem z lagami, na podciąg ramy, tak jak jest w DR na przykład i dorzucę termo Mocala. Jak się poszuka to się znajdzie za stówkę. To niestety nietania przeróbka ale jak pisałem - ten piec nie ma łatwego życia a i tak jest niebywale trwały /zwłaszcza dół/.

zdrowia
matjas

p.s. BLOB - jakie miałeś problemy z cewkami? u mnie moto przerywa w ulewie i po myjce /RafWro widział jak cierpiałem razem a nią w deszczu i tych gębokaśnych wielkich kałużach/. narazie wymieniłem fajkę bo była spękana a wiadomo, że to służy przebiciom. jeśli to nie pomoże to wtedy chyba faktycznie to gotowanie... używałeś parafiny jeśli piszesz serio?

Ostatnio edytowane przez matjas : 26.08.2010 o 22:36
matjas jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem