Cytat:
Napisał Dzieju
rozumiem ze za te 1000zl profesjonalnej naprawy robisz też łańcuszki rozrządu i liźniesz zawory a i pierscienie gdyby były już kiepskie również?
To jak tak tani jesteś to dam ci zlecenie......
Niestety sprawa się rozbija o profesjonalne podejście po rozebraniu silnika, ja bym nie składał na starych gratach tylko po to żeby było ciut taniej no i se latać po okolicznych lasach bo dalej to już strach.
Nie widzę sensu takiej roboty... ale jak widać są różne metody tzw.profesjonalnych napraw.
|
Miesiąc temu robiłem dokładnie ten sam zabieg w Africe z oryginalnym przebiegiem prawie 160 tyś, łańcuszki były jeszcze fabryczne 2mm przed granicznym punktem serwisowym, tłoki i pierścienie były bardzo ok, A poza tym temat dotyczył wymiany wałka zdawczego, a nie remontu silnika.
Jak napisałem wcześniej przy oględzinach przed zakupem można sprawdzić stan tego silnika gdyż jest na chodzie.
Co więcej, wymiana samych pierścieni to jedna z najmniej profesjonalnych czynności ( choć często stosowana,).
Jeśli chodzi o łańcuszki to nie trzeba rozbierać silnika by je wymienić.
Podałem przykład, jeśli cała reszta jest ok !!, zaznaczam, reszta jest ok !!. to moim zdaniem motocykl jest wart zainteresowania.
I tyle.
A po zatym, jak chcemy pogadać o wymianach wałków i co wychodzi przy okazji,
Proponuję nowy temat.
Ps : Sam pomiar kompresji nie odzwierciedla stanu technicznego silnika, ale to też temat do innego działu.