muszę w końcu skończyć opis tego wyjazdu..........
zjeżdżamy z Panoramastrasse do Gletsch i dalej na Realp, trochę pomyliłem drogę, ale było warto, widzicie tę zygzakową drogę na wzdłuż góry, tam znajdziemy się za 20 minut, po zjechaniu na dół i wjechaniu na kolejną przełęcz..............Orgazm motocyklowy, ciąg dalszy.............
jadąc w dół nagle po prawej stronie ujrzałem stojącego HP2 Enduro, pierwszy raz w życiu na trasie spotkałem drugi taki wynalazek jak mój. Okazało się, że mają problemy z odpaleniem motocykla, zrezygnowani i zdecydowani dzwonić po lawetę. Po kilkudziesięciu sekundach stwierdziłem uszkodzony czujnik nóżki bocznej, szybki demontaż czujnika, znalezienie pozycji działającego stycznika, motocykl odpalony, czujnik owinięty taśmą w pozycji off, przyczepiony do ramy i po naprawie usterki. Cała operacja trwał może z 5 minut, Włosi w lekkim szoku, pożegnanie i serpentyny, serpentyny, serpentyny............
[img]http://lh4.ggpht.com/_NmyT8nfu1l8/TJiwcVFqUtI/AAAAAAAACAs/9vOLvk3_TgU/s800/img_5307.jpg[.img]
W Szwajcarii szukanie miejsca na nocleg w przystępnej cenie to wyzwanie, nawet dla takich dusigroszy jak poznaniacy, podupadłe prowincjonalne hotele za 100 CHF od osoby, masakra. Ale udało nam się znaleźć hotel, po 50 CHF od osoby, ale bez śniadania.
Rano kierunek dom, ale trzymając się czerwonych dróg.........
powrót przez Niemcy, nudna autostrada, znowu marzenie o moim samochodzie i powrót do rzeczywistości, polskie drogi, marzenia o kołach i zawieszeniach enduro, koleiny, tiry, masakra......
Przejechaliśmy ok 3,5 tys km, 1 dzień w deszczu, zwiedziliśmy wszystko to co zaplanowaliśmy. Mimo krótkiego wyjazdu, najeździłem się po serpentynach, koła supermoto sprawdziły się w 100%, w przyszłym roku mam nadzieję eksplorować dalej Alpy i przełęcze, chyba się zakochałem...........................
Dla osób chcących jechać w alpy naprawdę polecam te trasy, moim zdaniem są dużo ciekawsze ni Glossglockner, czy Passo Stelvio, ale to moje subiektywne odczucia............
Kto by chciał ślad na Garmina zapraszam na PW, wyślę wraz z wytyczonymi trasami.