Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 21.10.2010, 20:11   #7
diverek
Amator podwórkowy

diverek's Avatar

Miasto: Kostrzyn nad Odrą
Motocykl: exRD04 '92, obecnie RD07A '98
Przebieg: >55kkm
Galeria: Zdjęcia
diverek jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 3 tygodni 1 dzień 2 godz 48 min 22 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał bobo971 Zobacz post
Miałem delikatne luzy zaworowe ale poprawione świece przedniego cylindra są cholernia zasyfione czarnym nalotem, tylne czyste (iskra nasuwa jak szalona, przewodów jeszcze nie sprawdzałem po złożeniu do kupy mam zamiar sprawdzić) oglnie to zachowuje się częśto jakby dostawala za bogatą mieszankę, co moge z tym fantem zrobić. Problem z regulacją przy różnych dyszach
Potrzebuje jeszcze zmierzyć kompresję ale nie mam czym i nie wiem jaka powinna być wartość kompresji potzrzebował bymn porzyczki manometru, jeżeli ktoś może urzyczyć będę wdzięczny.
Nie wiem jakie jest książkowe ale ok 13 atm jest na bdb silniku. Mierzy się na wykręconych co świecach (choć jedna na cylinder)i otwartej przepustnicy.Podczas pomiaru całkowicie otwieramy przepustnicę.

A co do twej wypowiedzi o luzie na zaworach. Całkowicie zlikwidowałeś luz? Czy było go za dużo i skleciłeś do wymaganego? Bo jeśli nie zostawiłeś kompletnie luzu to możesz wypalić gniazda zaworowe.

Cytat:
Napisał diverek Zobacz post
Nie wiem jakie jest książkowe ale ok 13 atm jest na bdb silniku.
Znalazłem i doczytałem w hayness'ie książkowo jest to od 11 do 15 atm. I.... teraz ja mam pytanie do znawców tematu. Jaka wersja? Jakie ciśnienie? Czy 15 atm to jest nówencji a poniżej 11 kwalifikuje się do remontu? Czy od RD04 po RD07a i jeszcze różniące się mocą, różnią się także kompresją?

Ostatnio edytowane przez Dzieju : 28.02.2013 o 16:08
diverek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem