wiem już jak podłączyc przekażniki i wszystko działa jak talala, sprawdziłem to na stole i działa, zaraz to opiszę bo nie mam możliwości zrobić fotek.
kupujemy w sklepie motoryzacyjnym przekażnik zespolony z podstawą i okablowaniem do małego fiata ( każdy sprzedawca będzie wiedział o co chodzi) koszt przekażnika 28zł oraz kostkę na cztery przewody.Odłączamy w afri za tripem wiązkę odświateł, cztery przewody mała kostka. Przecinamy wiązkę w odległości około 12 cm od kostki i montujemy kostkę samiczkę a na drugiej części wiązki z rozwidleniem przewodów na reflektory kostkę samca. przewody z afri zielony masa i brązowy pozycyjne łączymy ze sobą w dolnej części kostek przekażnika, przewody od świateł mijania i drogowych łączymy z kostkami przekażnika niebieski z niebieskim a biały z zielonym( przekażniki mają inną kolorystykę przewodów) masę przekażnika wpinamy w kostkę z przewodem zielonym masy reflektorów, czerwony przewód zasilający wpinamy za bezpiecznikiem świateł lub podłączamy do aku poprzez bezpiecznik. podłączenie zajmuje około 2 godzin. u mnie już działa i przekażniki ładnie robią cyk, cyk.
Ostatnio edytowane przez Dzieju : 02.03.2010 o 19:58
|