Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 19.11.2010, 09:01   #226
ArturS

ArturS's Avatar

Miasto: Łaziska Górne
Motocykl: Yama XT614Z Terefere, Husq. TE610ie
Przebieg: x34tys
Galeria: Zdjęcia
ArturS jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 2 dni 10 godz 44 min 19 s
Domyślnie

Podłączenie elektryki myślę dość jasne - zielone masa, biały +, dwa pozostałe dowolnie we wtyczkę elektrozaworu. Ale mam to samo co Ty - też mi oleju nie bierze. Sprawdź jakie się pojawia napięcie na wtyczce elektrozaworu - u mnie jest to ok 7V, czyli za mało do wyzwolenia cewki. Jak dojdziesz do tego który kabel we wtyczce to "+", to podciągnij do niego na chwilę dodatkowe napięcie, np prosto z akumulatora - zawór zapewne zadziała prawidłowo wraz z zaświeceniem się pomarańczowej diody. Przynajmniej u mnie tak jest. Czy pomarańczowa dioda przypadkiem nie zaświeca Ci się na zbyt krótko? Mi się wydaje, że 3s nie ma (czasami mignie na sekundę lub krócej), a te 40s na II biegu wydają się być mocno rozciągnięte w czasie - nie mierzyłem ze stoperem, wiec to mogą być tylko odczucia. Jeśli masz tak jak u mnie to albo coś sknociliśmy, albo jak to bywa z elektroniką, trafiła się nam wadliwa seria sterowników Już myślałem, że ta czerwona szybkozłączka źle połączyła plusowe przewody i zlutowałem je na stałe, ale to nic nie dało. W resztę ingerować się nie da. Jeszcze dzisiaj coś pogrzebię i przemierzę czy wszystkie przewody całe, jak nic z tego nie będzie, to zostaje nam tylko odesłać sterownik w ręce matjasa, bo sami nic nie wymyślimy.

Ostatnio edytowane przez ArturS : 19.11.2010 o 09:05
ArturS jest offline