Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 29.11.2010, 12:22   #144
Transglobal

Transglobal's Avatar

Miasto: Racibórz
Motocykl: XR 650 R
Transglobal jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 16 godz 26 min 57 s
Domyślnie

Wkulałem parę tysięcy w tym roku w tamtym rejonie ........przód Mitas E-07 ....tył E-09 , do mojego wyboru co do opony na tył miał zastrzeżenia jeden z poznanej w Szkodrze (przesympatycznych zresztą ) grupy Greków, pukając się ostentacyjnie w czoło ,nie wspomnę ze pozwalał sobie publicznie wyrażać niepochlebne opinie na temat mojej Friki (choć sam miał wcześniej) ale nie pozostałem Zorbie dłużmy........oni przyjechali zwiedzać Dubrownik..... ja zaś mogłem cały kram przekraczający ładowność (czyli prawie pół tony) tarabanić tam gdzie oni mogli tylko wodzić wzrokiem. W Górach Przeklętych Mitas wyrabiał aż miło nie zabierając mi nic z jazdy po asfalcie a biorąc pod uwagę moją koncepcje podróżowania czyli śpię gdzie z moto spadnę i gdzie popadnie nie lubię sytuacji w której upatrzywszy sobie fajne miejsce na nocleg ...... patrząc na tylego kapcia i rozkładając ręce...... mówię .....NIE DA RADY !!!. W tamtych stronach na szutrach i wszędzie poza asfaltem jest raczej sucho i trochę kamieniście ,stromych podjazdów po mokrej trawie raczej nie uświadczysz w błocie raczej też nie będzie ci dane się potaplać Heidenau k60 słuszny wybór ,rozważ jeszcze komplet Mitasa e-07 przód mitasa taki sam jak w K60 ale trochę tańszy ......i nieśmiało dodam ...E-09

Pozdro
Transglobal jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem