Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 28.12.2010, 15:57   #50
Kuba

Kuba's Avatar

Miasto: Częstochowa
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Kuba jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 tygodni 4 godz 47 min 14 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał puntek Zobacz post
macie
co zmieniałeś ? wysokość , kości?
jaki to amor od którego KTMa i ile kosztował...?
ja muszę u siebie coś wsadzić i nie bardzo mam za co i co - więc jakieś prace i zakupy rozsądne zrobić ...
zmieniłem tylni amortyzator na taki WP jak na foto, od lc4- do tego nowa sprężyna, uszczelki, olej itd... kosztowało to dużo kości trzeba zmienić, bo nie założysz oryginału-dałem foto wcześniej.

Cytat:
Napisał BIAŁY Zobacz post
W kwestii pytań, to szanowny Panie Kubo, może pokusił byś się o taki przewodnik z dokumentacją foto, jeśli oczywiście posiadasz, co trzeba porzeźbić żeby tego skurczybyka włożyć.
A może nawet publikację do Afripedii - tak dla potomnych.

Wyżej pisałeś również, że możesz kości dorobić, czy to jest aktualne

Równocześnie pracuję nad przodem i tyłem, i nurtuje mnie jeszcze taka kwestja:
Czy najpierw zrobić przód i dopiero później zakładać tył tak żeby dopasować geometrię, czy może na odwrót.

Ze względu na moje (178 cm wzrostu) nie chciałbym, żeby moto poszło za dużo do góry.

Gdybym miał bliżej to po prostu bym do Ciebie przywiózł sprzęta a tak to pozostaje mi tylko powyższa prośba i zdanie się na umiejętności mojego mechanika tudzież innych złotych rączek.

Nie daj się prosić ...

Ja swojego kupiłem tutaj
http://allegro.pl/ktm-lc4-620-640-am...368443696.html
za 385 z przesyłką.
I tak jak ty nie bardzo wiem co dalej.
Przewodnika nie mam
Kości mogę zrobić nie ma problemu.
Ja mam 180cm i po zmianie zawieszenia AT była za wysoka. Jeśli włożysz ten tył, który kupiłeś, nie będziesz mógł opuścić motocykla na tyle, żeby przy oryginalnym fotelu nogi starczały do ziemi. Powodem jest większy skok amortyzatora i po prostu mógłbyś uderzać kołem o błotnik. Możesz wyciąć fotel- ale nie wiem czy będzie wygodnie.
Wszystko zależy co chcesz zbudować...

Ostatnio edytowane przez Kuba : 28.12.2010 o 16:00
Kuba jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem