Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 12.02.2011, 13:10   #86
Dzięgiel

Dzięgiel's Avatar

Miasto: Poznań
Motocykl: RD04
Dzięgiel jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 dni 11 godz 49 min 0
Domyślnie

Bardzo proszę, tutaj info dotyczące miasta o którym pisałem.

http://obiezyswiat.org/index.php?gallery=6194

Oczywiście to tylko moje wrażenia i odczucia dotyczące miasta, ale naprawdę jest tam bardzo fajny klimat. Jest camping w samym centrum miasta. Warto zatrzymać sie na noc, powłóczyć się po mieście i napić dobrego lokalnego piwka

Mam nadzieję że wyprawa zachęci Was do dalszego podróżowania, powodzenia więc raz jeszcze!

Cytat:
Napisał Hipolit Zobacz post
Dzięgiel a wiesz jak się nazywa ta miejscowość po rumuńsku bo nie mogę znaleźć jej lokalizacji na mapie.
O Bułgarię raczej nie zawadzimy bo tam za daleko, mnie nie było by na to stać wiesz ja obecnie studiuję więc kasę już zacząłem odkładać żeby się wyrobić
Ubezpieczeniem faktycznie warto się zająć jeśli to są takie pieniądze.
Już kilka razu jechał motocyklem na kilku dniowe zloty i po pierwszym nauczyłem się żeby brać o połowę mniej tak więc na pewno nie obładuje się jak głupi zakupiłem jedną torbę motocyklową o małej pojemności i zamierzam zmieścić do niej 3/4 zaopatrzenia reszta to namiot itp.
Co do samej trasu to jak coś nie wypali, coś ominiemy, gdzieś nie trafimy to nie ma tragedii, zamierzam jechać bez ciśnienie na luzie i dla siebie po to żeby jechać. Trasę planuje na tyle co planuje żeby mieć jakieś punkty odniesienia gdzie mam jechać ale głównie będzie to improwizacja, gdybym chciał jechać wyznaczonymi trasami to nie jechałbym na podbój Rumuni
Co do załogi uważam że 3 moto to minimum jeśli będą sami nowicjusze bo zawsze łatwiej rozwiązać jakiś problem czy moto z bagna wyrwać. Zobaczymy ile zainteresowanych ostatecznie pojawi się na starcie.
Upały mogą być męczące ale trzeba będzie z tym żyć, że moto mam chłodzone powietrzem będę montową jakąś chłodnice oleju bo wiem jak się zachowuje taki silnik z olejem o temp. przekraczającej 100stopni.
Aaa i jeszcze jedno, kumpel mi ostatnio podesłał link do galerii zdjęć z podobnej wyprawy, nasza ma wyglądać podobnie
http://picasaweb.google.com/szimmi82...Adventure2009# miłego oglądania