No i dupa...
I to podwójna.
Po pierwsze to nigdy nie rozumiałem dlaczego wszyscy chcą bić Podoska ale wreszcie to pojąłem.
Za podstępne rozszyfrowanie mojego pomysłu i przedwczesne podanie go do publicznej wiadomości uroczyście oświadczam – PODOSEK, MASZ W RYJ !!!
Po drugie, jak już się naszukałem potrzebnych elementów do mojej instalacji to całkiem przypadkowo odkryłem, że jest taki sklep motocyklowo – internetowy gdzie wszystko czego pragnę leży u nich na półce i można to po prostu kupić.
Nazwy sklepu nie mogę podać bo Mod mnie zlinczuję. Znam też właścicieli tego interesu i przyznam, że zawsze traktowałem ich jako handlarzy starzyzną i ekscentryków.
No bo jakimi słowami można określić gościa, który w różowych rajstopach biega bo Borach Tucholskich udając Turbodymomena ?!!! Kto widział, ten wie o co kaman.
Ten drugi jest jeszcze gorszy i w mojej ocenie jest pospolitym handlarzem żywym towarem.
Przyznam, że sam zadatkowałem parę groszy na niezłą sztukę ale towar do tej pory nie został mi wydany.
Jednak muszę im oddać, że tym razem pozytywnie mnie zaskoczyli.
Choć nie było tanio, to nabyłem u dziadów przetwornicę motocyklową o niebagatelnej mocy 15 kW z profesjonalnym mocowaniem, podłączeniem do gniazda zapalniczki oraz zabezpieczeniem przepięciowym a także podgrzewarkę do przełączników kierunkowskazów.
DSCN7396.JPG
DSCN7398.JPG
Po chwili namysłu dołożyłem pompę paliwa 220V o wydajności tłoczenia 12 l/min. Tym samym wszelkie dyskusje o przewadze oryginalnej pompy nad Mikuni i na odwrót można odłożyć do lamusa motoryzacji.
DSCN7400.JPG
W zasadzie to moc przetwornicy jest tak potworna, że spokojnie można podłączyć do niej elektrycznego grilla i nie zawracać sobie głowy kocherami a spirytus można wykorzystać godniej.
DSCN7401.JPG
Zakupiłem i zamontowałem także zestaw do łączności satelitarnej. Może konwerter jest nieco chujowy ale całość prezentuje się imponująco.
DSCN7405.JPG
DSCN7404.JPG
Na koniec przysposobiłem podróżny zestaw do walki ze znienawidzonymi posiadaczami motocykli BMW. Może on także służyć do ucięcia lusterek puszkarzom, którzy zajechali nam drogę.
DSCN7410.JPG
Zakończę apelem – ZIMO, WYPIERDALAJ, BO SIĘ LUDZIOM W GŁOWACH KIEŁBASI