Cytat:
Napisał dubel
Cena faktycznie jest duża ale i jakość jest odpowiednia do niej. Są to narzędzia profesjonalne i warto je zakupić gdy na siebie zarobią w przeciwnym wypadku nie wiem czy jest sens inwestować.
Pozdro
|
Oj warto. Dawno, dawno temu za czasów studenckich, kupiłem sobie zestaw kluczy imbusowych Facom'a. Kosztowały ze 20x więcej niż tanie, marketowe komplety i z 5x więcej niż komplety "stanleyowo" podobne. Ale... Mam za to dożywotnią gwarancję. W przypadku złamania, wysyłam do przedstawicielstwa lub dostarczam do sklepu tym handlującego i jeśli nie stwierdzą że stosowałem przedłużki, dostaje nowy klucz. Poza tym jestem przezadowolony z ich posiadania. Przez lata ich posiadania, zdarzyło mi się odkręcać nimi kilka beznadziejnych przypadków. Klucz się wygina, ale nie pęka. Na początku sam nie wierzyłem że dadzą radę ale dały... Nie chodzi tutaj o przecudnej urody opakowanie, o piękne chromowanie czy inne wodotryski. Narzędzie to narzędzie. Najważniejszy jest materiał. A w tym przypadku jest to perfekcja. Idealnie dobrany rodzaj stali i odpowiednia obróbka termiczna doprowadziły do stworzenia narzędzia wystarczająco wytrzymałego powierzchniowo, który nie deformuje się w zetknięciu z często utwardzanymi łbami śrub imbusowych. Dodatkowo opracowano kompromis - nie za twardy i nie pęka, nie za miękki - wygina się a nie ukręca.
Koleś mój natomiast wziął i zakupił kilka najważniejszych numerów kluczy płasko-oczkowych Hazet'a. Gwarancja także dożywotnia, jakość i wytrzymałość niesamowita.
Mamy te swoje narzędzie już długie lata i zarówno jak i on nie możemy ich zniszczyć. Jedyna ich wada to cena. Ale z perspektywy czasu przeliczając zaoszczędzone nerwy i czas to... WARTO BYŁO. Nawet do uzytku domowo - amatorskiego.