Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 23.07.2008, 18:25   #5
hubert
Jaki świeży jaki świeży ??

hubert's Avatar

Miasto: Warszawa
Motocykl: nie mam AT jeszcze
hubert jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 tygodni 11 godz 51 min 59 s
Domyślnie

Generalnie z tego co zauważyłem drogie jest mięso i wędliny. Wędliny szczególnie te tańsze są raczej podłe bleee ...

Z tego co pamiętam to np świeże makrele od rybaka w porcie kupowałem za 25 kun/kg.

W knajpach w miarę tanie są chyba pizze (nie pamiętam już ile) a obiad w restauracji (nie mylić z polską smażalnią) da się zjeść za 35 kun (rybka + frytki + surówki).

Coca cola wychodziła drożej niż w Polsce ale na pewno nie 10 PLN. Cena piwa w sklepie jakoś specjalnie mi nie zapadła w pamięci więc jakoś strasznie drogie nie jest. Dosyć tanie są wina stołowe a wóda chyba porównywalna z cenami w Polsce.

Jeśli palisz to lepiej kup sobie papierosy bo z tego co zauważyłem tam głównie dostępna jest tylko jakaś lokalna marka + marlboro. Kuźwa całą Makarską przemierzyłem żeby kupić jakieś cienkie pedalskie papierosy i nie znalazłem he he

Aha jeszcze ceny kwater.

Za 100 EUR dziennie wynajmowaliśmy 3 pokojowy 90 m2 apartament z dwoma sypialniami, dwoma łazienkami, salonem, balkonem 20 m2. Wyposażony w klimę (już bez dopłat - niektórzy każą sobie dopłacać za używanie klimy), lodówkę, pralkę, zmywarkę, żelazko itd Mieszkanko było 50 m od plaży. He he trochę burżujskie warunki ale co tam czasami trzeba w luksusach pomieszkać Czy ta kwota jest duża ? Wydaje mi się że nad polskim morzem trzeba by zapłacić za takie warunki sporo więcej.

Ostatnio edytowane przez hubert : 23.07.2008 o 18:37
hubert jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem