Przy regulacji poziomu paliwa, nie należy obracać gaźników do góry nogami, raczej należy dać je " bokiem " tak by zaworek iglicowy był u góry, a pływak zwieszony na dół. Unikniemy w ten sposób obniżenia pływaka na zderzaku zaworka. Jeśli odwrócisz gaźniki do góry nogami z zderzaki mają słabe sprężynki to ustawisz o wiele za niski poziom paliwa, a objawy będą odpowiadały twoim. Jest jeszcze jedna metoda na ustawienie tego ustrojstwa. Załóż wężyk paliwowy pojedynczo na jeden gaźnik, delikatnie dmuchaj w niego przechylając gaźnik zgodnie z kierunkiem pracy pływaka. Jak poczujesz, że się zatkał zmierz wysokość pływaka, ma być książkowo.
Pozdrawiam i myślę, że pomogłem.
Szparag
Ps, siódemka, ma inne gaźniki, więc zaworki pewnie też, a larsson, rzadko się myli
Przychodzi mi do głowy jeszcze jedno, nie wiem, czy czyściłeś filterki paliwa w gaźnikach, jeśli nie to sprawdź, jeśli tak to sprawdź jeszcze raz, tam jest oring który lubi paść,zagiąć się, lub po prostu nie trzymać a wtedy paliwo, mimo zamkniętego zaworka, będzie przelewało się bokiem. By to sprawdzić najlepiej wyjąć gaźniki, podpiąć pod kroplówkę i zostawić na jakiś czas, zobaczysz czy nie puszcza i czy gaźniki nie przelewają . ważne - musisz je umocować dokładnie w pozycji w jakiej siedzą w motocyklu.
Jeszcze raz pozdrawiam