Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 15.04.2011, 17:07   #3
Feel

Feel's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: Warszawa/Kraków
Motocykl: RD03
Feel jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 3 dni 21 godz 35 min 34 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał Jaca GDA Zobacz post
Czy można jechac na dętkowym przodzie i bezdętkowym tyle? Czy na standardowych felgach do afri można mocować bezdętkowe opony? Co trzeba zmienić? Dotychczas jeździłem tylko na Anakee z dętkami. Czy warto mieć dętki w takich , bądź co bądź wyłącznie szosowych oponach jak trail attacki?
W Afryczce mamy felgi na które konieczne są dętki. Opony bez znaczenia czy dętkowe czy bezdętkowe należy więc zakładać w połączeniu z dętkami.
ps. ja akurat zakładałem (mam obecnie) do swojego Transalpa - Trail Attacki bezdętkowe+dętki zakupione nie na holanie lecz u kolegi z forum-Huberta motogumy.pl. Na stronie Hubert ładnie opisał kilka słów o oponach, rodzajach, indeksach etc, możesz tam też skorzystać z wyszukiwarki laczków do swojego motocykla. Ten zestaw mam na dłuższe przelotówki tylko szosowe, wyprawówki szutrowo-niewiadome mam przód: TKC80 tył: Desert ... tj. Micheliny T63 (wcześniej E-09 Mitasa też były spoko). W miękki teren błotnisty czy piaszczysty ostrzejsza kostka nie nadająca się na asfalt.
ps2.jakbyś odwiedzał Kraków, to zapraszam na zajęcia podstawowego Kursu Warsztatowego dreamotor.pl , na których m.in. omawiam oponki i przekładamy je samodzielnie
Feel jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem