Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 08.07.2011, 15:10   #31
fundriver

fundriver's Avatar

Miasto: Kraków
Motocykl: nie mam AT jeszcze
fundriver jest na dystyngowanej drodze
Online: 6 dni 21 godz 31 min 41 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał puszek Zobacz post
... Wpisujcie tutaj rady JAK SIĘ ZACHOWYWAĆ W CZASIE KONTROLI
To zawsze jest rozgrywka psychologiczna pomiedzy Toba a milicja. Trzeba wyczuc cienka granice na co mozesz sobie pozwolic, na co nie.

Wg mnie jak jestes czysty - masz potezna psychologiczna przewage, bo to oni maja Ci udowodnic wykroczenie. Wiec jesli mu sie zdawalo ze jechales 80 na 50 to niech mu sie dalej zdaje... Ale tez zbyt hardo, wg mnie, podskakiwac nie ma co, bo nawet jak koles nie ma racji, to moze zepsuc Ci dzien czy caly wyjazd. No chyba, ze stosowac technike totalnie z buta, jak to na filmikach powyzej - nie wiem, nie probowalem.

Na pewno jak gdzies w krzorach stoja i machaja, sa ledwo widoczni - mozna ich "nie zauwazyc". Jak jest ciemno - na pewno nie stawac, zawsze mozesz powiedziec, ze nie widziales, lub sie bales i wlasnie chciales zatrzymac sie na posterunku milicji w najblizszym miescie.

Jak czujesz, ze z chlopakami do sie pogadac - trzeba drazyc, znaldowac wspolne tematy, pozartowac i penie bedzie ok. Wtedy to my prijatiele wielcy i budzie ok. Jak widac ostre parcie na kase, zastraszania wiezieniem, kara 300 euro etc. - no to juz chyba zalezy od czlowieka. Mnie wtedy krew na miejscu zalewa i sie stawiam No chyba, ze mnie na widelcu maja (jak np. po piwku) wtedy sie stawiam, ale mniej stanowczo

Natomiast w zadnym wypadku nie dac sie zastraszyc. Niezaleznie od tego czy maja czy nie maja racji.

Tak ja to widze ...