Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 27.07.2011, 02:49   #510
fxrider
Niepoprawny ideologicznie - XTZ/GS/LC4 ;)

Miasto: Józefów
Motocykl: R1100GS, LC4
fxrider jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 tygodni 1 dzień 17 godz 57 min 31 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał Marcin.111 Zobacz post
Mam małe pytanko na tema działania POI w igo8 która jest to dla mnie nową aplikacją a nie mam za czasu na testy. Wrzuciłem plik POI od fxridera. Na mapie widzę symbol punktów przy trasie jednak wiem ze w pliku tym są dodatkowe opisy przy każdym punkcie. Można je podejrzeć w pliku poprzez notatnik lub w GoogleMaps. Czy jest sposób aby zobaczyć opis danego punktu POI w igo8?
Hej,
rozumiem, że chodzi Ci o nazwę punktu ?
Akurat iGo nie jest moim mocnym tematem, ale chyba udało mi się go rozszyfrować:
na ekranie mapy kliknij możliwie blisko punktu (tak aby postawić pulsującą kropkę) i kliknij przycisk "kursor" z prawej strony ekranu. W nowym oknie kliknij przycisk "Info" (prawy dolny róg ekranu) - dostaniesz informacje n.t. najbliżej położonych POI. Alternatywnie po wybraniu punktu można się wycofać do menu (przycisk "Menu" na ekranie mapy) i nast. "Znajdź" -> "Znajdź POI" -> "Wokół kursora" -> [wybieranie punktu - jeśli był wybrany wcześniej to po prostu kliknij "OK"] -> [wybieranie kategorii - ostatnia: "szuter3a-wpt.kml"] i masz dostęp do obszerniejszej rozpiski potrzebnych punktów.
Niestety nie udało mi się zmusić navi do wyświetlania punktów na mapie.

Drobne pytanie: byłyby osoby (poważnie) chętne na arkusz map wojskowych z tego obszaru pod Oziego (po rosyjsku, 1:50k, dane z linku który dawałem wcześniej) ? Pytam, bo mogę przygotować (połączyć arkusze), ale zajmie to ze 2-3h i nie wiem czy jest sens to dłubać.

pzdr, Adam