Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 07.08.2011, 00:59   #4
Wonski

Wonski's Avatar

Miasto: Lisburn Co.Antrim / Uć
Motocykl: RD07a
Wonski jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 tydzień 3 dni 19 godz 30 min 55 s
Domyślnie

wydaje sie, ze tarcze sa proste. Ten efekt jazdy po wertepach jest o tyle dziwny, ze nie wystepuje za kazdym razem tylko okazjonalnie, niestety ale coraz czesciej. Pozatym nie wiem czy dobrze kombinuje ale kierownica nie bije na boki przy hamowaniu a jedynie dol-gora.

Odpowietrze uklad raz jeszcze, moze rozejrze sie za jakims przyrzadem bo odpowietrzalem metoda przepompowywania plynu ze zbiorniczka na gorze do butelki polaczanej wezykiem z odpowietrznikiem przy zacisku, nie wiem czy to jest najlepsza metoda...

Zadales mi Szparag niezlego gwozdzia z tym usuwaniem syfu spod uszczelek, wydaje mi sie ze wszystko wyczyscilem ale teraz sobie reki nie dam uciac i chyba rozmontuje zaciski raz jeszcze zeby sprawdzic.

Nie rozkrecalem nic przy pompie ani nic nie czyscilem, moze tam jest cos nie tak co powoduje ze motocykl mi jakby nurkuje przy hamowaniu?

Nie wiem czy dobrze mysle ale wydaje mi sie ze w tej chwili mam jakby dwa problemy. Pierwszy to, ze hamulce zaczynaja spowalniac motocykl dopiero jak klamka jest wcisnieta conajmniej do polowy - za to powinno byc odpowiedzialne zle odpowietrzenie a drugim problemem jest to, ze gdy zatrzymuje motocykl to w ostatniej fazie czuje sie jak bym wjezdzal na wertepy. Efekt ten przy wiekszych predkosciach nie wystepuje, dopiero przy samym zatrzymywaniu motocykla... tylko co moze byc tego przyczyna?
Wonski jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem