Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 19.08.2011, 12:36   #24
Dzieju
Administrator

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: Warszawa
Motocykl: RD03
Dzieju jest na dystyngowanej drodze
Online: 5 miesiące 3 dni 2 godz 57 min 6 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał newrom Zobacz post
Jasne, bo przecie o tym czy wpuszczają na dowód czy paszport decyduje Pan Mietek co zamiata na przejściu granicznym. Dokładnie tak samo jak o uznawaniu, bądź nie paszportów. A nawet jest odpowiedzialny za decyzje czy wiza jest nam potrzebna! :-D

A guzik prawda! Takim dokumentem się stał dopiero w XIXw.

A jakie to sprawy urzędowe masz na myśli ?

Na razie mam paszport (zrobiony przed wejściem RP do strefy 'szengen'), ale ciesze się że nie będę musiał robić kolejnego żeby się kopnąć na bryndzowe haluszki, guljasz, albo żeby zamoczyć jaja w morzu śródziemnym. Oszczędzi mi to konieczności wizyty w urzędzie, a zaoszczędzone 140zł wydam na figi i popitke
A teraz chętnie bym się dowiedział dlaczego wg Ciebie paszport jest lepszym dokumentem od dowodu osobistego i co powoduje że dowód nie wystarczy żeby załatwić 'sprawę urzędową'
BTW kolejnym debilizmami są 'zielone karta' czy 'miedzynarodowe prawo jazdy'.
Co z tego że ci jakiś tam przepis zezwala ( nawet nie pan Mietek) jak w obcym kraju powiedzą że mają gdzieś twoje przepisy.....i nie interesuje ich że ktoś ci tam "pozwolił " na dowód w świat jechać.
Ale to twój problem.

W którym wieku paszport stał sie oficjalny nic nie wnosi do tematu a stwierdzenie od zawsze było przenośnią..... o ile załapałeś.

Sprawy urzędowe mogą być przeróżne, jak spotkasz problemy to się sam dowiesz o które chodziło.
Nie będę kontynuował tej dyskusji , dla mnie możesz jechać bez czego tam chcesz twoja sprawa

Ostatnio edytowane przez Dzieju : 29.08.2011 o 11:16
Dzieju jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem