trasy rowerowe to tylko z tego linku.
http://www.roweryk.pl/
Serwis i trasy tworzy człowiek (Robert) mieszkający w Iwoniczu 33 lata

są mapy, zdjęcia. Dla ciebie polecam m.in sezon 2006. Na pewno coś wybierzesz.
Jadąc do Iwonicza Zdroju przejedziesz przez Iwonicz po prawej na łuku jest piękny kamienny stary most, przejeżdżając dalej masz szkołę i staw a za stawem jest pałac hrabiego Załuskiego. Obok pałacu masz "zbór ariański" z kiedyś pięknym (nie wiem jak teraz) zegarem słonecznym. W Iwoniczu(przy głównej drodze) jest wspaniały kościół drewniany z 14 wieku (byłem tam ministrantem).
W Iwoniczu Zdroju jest "bełkotka" - można dojechać rowerem, miejsce uświadamiające, że to tereny gazo i roponośne (o zakochanych nic nie wiem).Poza tym pijalnia wód mineralnych i dużo dużo lasów i ścieżek.
Z opisanych powyżej miejsc bardzo polecam Bóbrkę i muzeum przemysłu naftowego. Można dojechać rowerem (Iwonicz-Rogi-Bóbrka).
Niedaleko Iwonicza jest Rymanów Zdrój do którego można dojechać rowerem przez las. Za Rymanowem jest Sieniawa zapora i zalew sieniawski (taka malutka solina, ale też robi wrażenie). I tak można pisać pisać pisać....Jak się postarasz to w ciągu jednego dnia możesz i Tarnicę w Bieszczadach zaliczyć, robię tak w styczniu, ale dojazd to już samochodem. Krosno nie specjalnie polecam, kilka kościołów, fragmenty murów warownych, muzeum lamp, cmentarz żydowski, lotnisko. Rynek po remoncie jest pustynią z kostki brukowej, wszędzie mnóstwo samochodów - typowe miasto z carrfurami. Ach, niedaleko w Żarnowcu jest dworek i muzeum Marii Konopnickiej. Udanych wycieczek.
Do Iwonicza i okolic zdecydowanie lepiej rowerem niż moto.