Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 18.09.2011, 19:22   #5
Marcin-BB

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: Bielsko Biała
Motocykl: TA 600/rd03
Przebieg: 48ooo
Marcin-BB jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 4 tygodni 12 godz 39 min 43 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał aciu Zobacz post
chłopaki z merta robią piękne gmole, funkcjonalne :] Ale z tego co gadałem z nimi tydzien temu to na stanie nie mają żadnych do AT ponieważ konkurencyjne z alledrogo są tak tanie że te ich po 500-600zł nie schodzą :/ Gmole moga zrobić nie ma problemu, jednak trzeba moto na warsztat podstawić, jeśli masz do nich blisko to podstaw bo naprawde gmole full wypas, takie z półką i siateczką i uchwytkami na ekspandery szmery...
"Chłopaki z Merta..." to tak naprawdę Michał Merta- motocyklista i podróżnik a z zawodu tokarz,ślusarz, spawacz i mechanik samochodowy(do wyboru). Gmole robi tylko na zamówienie i według projektu klienta lub na wzór jakichś firmowych- tyle, że może Ci zrobić np. z grubszej rurki- jeśli chcesz pancerne.
Te zdjęcia gmoli na rd07a w malowaniu "Tesco" na jego stronie (www.mertaspecjalparts.com) to jest przerobiony HOLAN kolegi Miętusa z Łodzi. Jest dodana siatka i półka pod sakwy- z tego co wiem od właściciela sprawdza się wyśmienicie.
Co do sztywności gmoli- nie można przesadzić z ich sztywnością i grubością. To gmol ma się pogiąć i zaabsorbować energię uderzenia a nie rama motocykla. Zadaniem gmoli jest ochrona plastików przy parkingowych paciakach i ślizgach- przed skutkami dzwona w płot gmole nie uchronią- choćby były z rury 50mm Dlatego te- jak je nazwałeś- plastelinowe- są- po małym tuningu lepsze od pancernych i super sztywnych, które się nie gną same a krzywią ramę.
Ja używam givi, które mi Michał przerobił by je ciut wzmocnić. Chodzi o mocowanie górne do ramy pod chłodnicą. Oryginalne mocowanie na cybancikach fi 6mm urywa się przy byle uderzeniu o ziemię, dlatego jest gotowy projekt jak to ulepszyć. Koszt jest 300zł za gmole givi + 50 zł przeróbka= 350 zł. Zdjęcia mogę tu wrzucić- ale dopiero jak wrócę do domu bo jestem w trasie teraz.
Akurat afryki rd07 nie trzeba zostawiać u Merty do przymiarek bo ma w okolicy kilka sztuk i jak potrzeba to sobie pożycza- wystarczy sie wcześniej umówić na taką robotę.
Marcin-BB jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem